Vaaliareena: Tunnin maksuton pysäköinti auttaisi Helsingin keskustaa

Helsingin ydinkeskustan liikkeet ovat vaikeuksissa, ja keskustaa uhkaa näivettyminen. Paikalliset yrittäjät ovat kertoneet, että koronan ohella keskeinen ongelma on autoilun vaikeuttaminen keskustassa.

Yksityisautoilun tarkoituksellinen vaikeuttaminen Helsingissä on ideologista kaupunkisuunnittelua, joka on heikentänyt paikallisten kivijalkayritysten liiketoimintaedellytyksiä. Katujen ja kaistojen sulkeminen ja lyhyenkin pysäköinnin tähtitieteellinen hinta ovat hiljentäneet keskusta-aluetta ja ajaneet ihmisiä naapurikaupunkien automarketteihin tekemään ostoksiaan.

Nykyinen kehitys ei niinkään hetkauta kansainvälisiä massamyymälöitä, joilla on samannäköinen toimipiste joka keskuksessa. Kärsijöitä ovat paikalliset pienyritykset - juuri ne yritykset, jotka tekevät Helsingistä ja sen keskustasta omaleimaisen, elinvoimaisen ja houkuttelevan vierailukohteen.

Paikallisten yrittäjien hätähuudot on otettava vakavasti. Helsingin tulisi ottaa käyttöön tunnin maksuton pysäköinti kaikkialla kaupungissa. Siinä ajassa ihmiset ehtisivät asioida haluamassaan kivijalkaliikkeessä, eivätkä pysäköintipaikat kuitenkaan ruuhkautuisi liikaa.

Jos jatkamme tietoisesti liikenteen vaikeuttamista keskustassa, kärsijöinä ovat pienyrittäjät, Helsingin vetovoima ja sen kautta kaikki helsinkiläiset.

Tiina Ahva, varavaltuutettu (sin.), Helsinki

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut