Lukijalta: Bussiliikennettä heikennetään

Munkkivuoren ja lähiseutujen hyvin toimivaan joukkoliikenteeseen on tulossa isoja muutoksia lähivuosina. Elokuussa vuosikymmeniä hienosti toimineen "sote"bussilinjan 52 reitti muutetaan täysin. Bussi ei enää kulje Munkkiniemen takaosien ja Ulvilantien kautta, vaan reitti menee Espoosta Huopalahdentietä pitkin Haagan suuntaan ja bussi ei myöskään jatka Etelä-Haagasta Pirkkolan ja Arabianrannan suuntaan.

Bussin entisellä reitillä sijaitsevat muun muassa. Munkkiniemen terveyskeskus ja Riistavuoren, Kustaankartanon ja Koskelan palvelukeskukset. Jatkossa Munkinseudun takaosista matka-aika näihin paikkoihin pitenee ja vaatii vaihtoja.

Elokuussa nykyisellä bussilinjalla 18 siirrytään nivelbusseihin ja linjan numero muuttuu. Ajatus tilavista busseista houkuttaa, mutta niitten toimivuus kapealla Fredalla, Ulvilantiellä ja Talinrannassa etenkin talviaikaan jää nähtäväksi.

Suunnitteilla oleva Vihdintien pikaratikka aiheuttaa sen, että bussi 14 ollaan ilmeisesti lopettamassa kokonaan. Munkkivuoren suora vaihdoton bussilinja Kamppiin ulotetaan vain Munkkiniemeen asti. Nykyinen bussi 39 taas menisi vain Meilahteen saakka.

Tulossa on siis jättiluokan investointeja, joilla Munkinseudun ja Pajamäen asukkaat saanevat jatkossa monia vaihtoja vaativaa eli huonompaa joukkoliikennettä. Suurin osa Munkkivuoren asutuksesta kun ei sijoitu alueen ostarin välittömään läheisyyteen.

Jos tarpeeton pikaratikka Kannelmäestä keskustaan toteutetaan, niin sen reitti pitäisi muuttaa siten, että se menee Vihdintietä pitkin Haagan liikenneympyrään, eikä ollenkaan Huopalahdentien kautta, näin säästyisi alueen nykyinen vaihdoton joukkoliikenne keskustan suuntaan.

Juha Kastemaa, Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut