Lukijalta: | Veräjämäki vetoaa lähikoulun puolesta

Helsingin kaupungin tavoitteena on kasvattaa Veräjämäen ja Oulunkylän asukaslukua noin viidellä tuhannella asukkaalla. Kaupunki on aikatauluttanut alueen palveluverkoston tarkemman tarkastelun vasta vuodelle 2026. Osaa uusista kerrostaloista rakennetaan kuitenkin jo nyt.

Meille alueella tämä on jatkuvan huolen aihe. Vetoammekin Helsingin kaupunkiin, että lapsiperheiden palvelut otetaan uudisrakentamisessa huomioon. Loistava alku olikin kaupungin ajatus Oulunkyläntien itäpuolelle, Seurahuoneen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen miljööseen sijoitettavasta koulusta. Tätä puoltavan, kaupungille toimitetun vetoomuksen allekirjoitti 70 oulunkyläläistä vain kolmessa päivässä.

Koulu olisi hyvä ensimmäinen askel kohti palveluverkon kehitystä kasvavalla alueella. Koulun iltakäyttö ja Oulunkylän Seurahuoneen tilat muodostaisivat kulttuurikeskittymän, joka alueelta nyt puuttuu. Koulu tukisi harrastamisen Helsingin mallin toteutumista ja olisi linjassa kaupungin strategian kanssa.

Oulunkyläntien itäpuoli olisi ihanteellinen koulun sijainti, koska kulkuyhteydet ovat hyvät ja lähellä on urheilukenttä sekä puisto. Oulunkyläntien itäpuolen monimuotoinen ympäristö tarjoaa hyvät edellytykset opetussuunnitelman mukaiselle ilmiöoppimiselle. Koulun sijoittaminen Oulunkyläntien itäpuolen tontille, Maxmoentaninpuiston tuntumaan, mahdollistaisi myös sen, että suojellun huvila-alueen arkkitehtonisten ja kulttuurihistoriallisten arvo voidaan huomioida suunnittelussa. Huvila-alueen suojeltu yleisilme säilyisi eheänä jatkossakin.

Vain asuntoja rakentamalla ei luoda viihtyisää ja houkuttelevaa kaupunkia, vaan tarvitaan myös toimivia palveluita. Veräjämäen palvelujen kehitys uuden koulun myötä tukisi sekä alueen vetovoimaa lapsiperheille että Oulunkylän kehitystä laajemmin.

Suomi on rakentanut maailman huipulla olevan koulujärjestelmänsä lähikoulujen varaan. Pääkaupunkimme tulisi vaalia myös kouluverkon toimivuutta perheiden kannalta, etenkin kun laajoja rakennushankkeita toteutetaan. Vain näin voidaan lunastaa useiden puolueiden lupaukset aidosti ihmisten tarpeet huomioivasta, huolehtivasta ja vetovoimaisesta kaupunkiympäristöstä.

Laura Malinen, KTM, äiti Veräjämäestä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut