Mika Ebeling Aborttilaki on kumottava

Ihmisoikeuskysymykset ovat tärkeitä. Käytännössä kaikki poliitikot väittävät kunnioittavansa ihmisoikeuksia. Mielelläänhän kaikki esittävät olevansa pienen ihmisen puolella, vaikka eivät olekaan.

Tuntuu, että tänä päivänä jotkut kuvittelevat omistavansa ihmisoikeudet. Ikään kuin heillä olisi oikeus julistaa erinäisiä asioita ihmisoikeuksiksi ja siten niistä myös ihmisoikeuksia tulisi, vaikka ne johtaisivat toisten ihmisten kuolemaan.

Kaikki elävät olennot saavat itsensä kaltaisia jälkeläisiä. Siten on itsestään selvää, että kahden ihmisen jälkeläinen on ihminen. Ihmisyys ei tule ihmiseen jostakin ulkoapäin, vaan se on juuri seurausta tuosta jälkeläisyydestä. Niinpä kahden ihmisen jälkeläinen on ihminen hedelmöittymisestä alkaen.

Euroopan parlamentti on julistanut abortin ihmisoikeudeksi. Myös Suomessa pyritään aborttilain löystämiseen. Tämä Euroopan parlamentin päätös, samoin kuin Suomessa käsiteltävä Oma tahto -kansalaisaloite polkevat äärimmäisen rankasti kaikkein pienimpien ihmisten perustavinta ihmisoikeutta: oikeutta elää.

Oma tahto -kansalaisaloitteen tavoite on, että yhden ihmisen eli äidin päätöksellä yhdeltä ihmiseltä eli hänen lapseltaan elämän alkuvaiheessa voitaisiin viedä tuo elämä. Lain tulee kuitenkin olla tasa-arvoinen ja yhdenvertainen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla ihmisillä pitäisi olla vastaava oikeus toisiinsa nähden. Täten siis kenen tahansa yhden ihmisen päätöksellä keneltä tahansa yhdeltä ihmiseltä pitäisi voida viedä elämä!

Oikea lähtökohta sitä vastoin on se, ettei kenelläkään ihmisellä ole oikeus riistää toisen ihmisen elämää.

Aborttilait eivät kaipaa uudistusta, ne kaipaavat kumoamisen. Aborttilait on tehty sitä varten, että ihmisiltä vietäisiin lainsuoja tietyssä elämänsä vaiheessa. Aborttilakien kumoamisella poistamme tämän eriarvoistavan ja ihmisarvoa polkevan lainsäädännön.

Ihmisarvon vähättely uhkaa yhteiskuntia tavan takaa. Historian aikana on puhuttu ali-ihmisistä, hyödyttömistä syöjistä ja solumöykyistä. Jos emme kunnioita ihmiselämää sen jokaisessa vaiheessa, se tulee näkymään yhä laajemmin suhtautumisessamme heikompiin ihmisryhmiin, olivat he sitten lapsia äitinsä kohdussa, vanhuksia tai sairaita.

Mika Ebeling kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu (kd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut