Lukijalta: | Hoitajia ei pidä pakkorokottaa

Kyllä on mennyt hurjaksi rokotusralli. Kun kansasta on rokotettu yli 80 prosenttia ja päivittäiset tartuntaluvut ovat ennätyskorkealla, lääkkeeksi määrätään lisää rokottamista lyhenevin rokotusvälein. Se entisestään lisää hoitovelkaa, kun kaikki kynnelle kykenevät määrätään jatkuviin rokotustalkoisiin.

Korkeassa tartuntatilanteessa pystyimme koronapassin suomin oikeuksin käymään erilaisissa joukkotapahtumissa, joissa tartunnat leviävät tehokkaasti. Syy on vieritetty rokottamattomien niskoille.

Tehdyt koronapassilaisiakin koskevat rajoitukset olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin, sillä tehokkain lääke koronaa vastaan on ihmiskontaktien välttäminen ja suojaimet.

Päivittäisistä tartuntaluvuista olisi mielekästä tietää, moniko on rokotettu/rokottamaton tai lapsi/aikuinen/vanhus, sekä sairaalahoitoon joutuneet. Kertoisi tilanteesta huomattavasti enemmän, kun lukuja vähän avattaisiin.

Sote-alalla työskentelevänä koen olevani poliittinen pelinappula, jonka siirtoihin ei vaikuta tieto ja järki, vaan se, että lähestyvien vaalien myötä poliitikot eivät uskalla tehdä oikeita päätöksiä, jotka olisivat epämieluisia kansalle.

Televisiossa koronakeskustelut ovat kritiikitöntä samanmielisten hymistelyä, joista puuttuu eri näkökulmia edustavia asiantuntijoita.

Ainut keino varmistaa potilasturvallisuus on henkilökunnan säännöllinen testaaminen, ei rokotusprosenttien korottaminen pakkorokotuksin. Uravalintaa miettiville lähtee selkeä viesti, ettei hoitoalalle kannata hakeutua, jollei ole valmis ottamaan koronarokotteita.

Kohdistetaan rokotukset riskiryhmiin kuuluville, vanhuksille ja rokotteen haluaville. Ei uhrata lapsia ihmiskokeeseen ja etäkouluun talouden ja poliitikkojen takia.

Rokotukset oikein kohdennetusti – ei pakolla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut