Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta: Jättiremontilla jättivaikutus – Kaupungin panostettava Mansku-vaikutusten viestintään ajoissa, jatkuvasti ja riittävästi

Mannerheimintien peruskorjaus alkaa keväällä 2023. Helsingin pääkatu korjataan Postikadun ja Runeberginkadun sekä Runeberginkadun ja Reijolankadun välisiltä osuuksilta. Samalla uusitaan Mannerheimintien silta. Tavoitteena on, että peruskorjaus valmistuu vuonna 2025.

Kaupunkiympäristön toimiala kuvaa tiedotteessaan hanketta "kaikkien aikojen katuremontiksi". Kyseessä on Helsingin tähän mennessä isoin, vaativin ja eittämättä myös kaupunkilaisille vaikein työmaa.

Melua, pölyä, kiertoteitä, joukkoliikenteen muutoksia on tiedossa. Tavoite on, että töiden aikanakin alueella pystyy liikkumaan kaikilla kulkumuodoilla.

Vaikutus liikkumiseen ja työmaan äärelle joutuviin yrityksiin on niin suuri, että aikaa ei ole hukattavaksi.

Peruskorjauksen aikana rakennetaan uusia jalkakäytäviä, yksisuuntaisia pyöräteitä ja raitiotiekiskoja sekä korjataan ajoratoja.

Urakan aikana uusitaan kadunalainen kunnallistekniikka, kuten kaapelit sekä vesi- ja viemäriputket. Uudistus on välttämätön, sillä osa Mannerheimintien kunnallistekniikasta on jopa 1900-luvun alusta.

Kaupunkikuvallisesti suuri muutos on Eteläisen Hesperiankadun kohdalle puiston reunaan rakennettavat ramppi ja portaat, jotka rajataan luonnonkivitukimuurilla. Tukimuuri on rakennettava sen vuoksi, koska katu on korkeammalla kuin puisto, ja muurilla tasataan korkeuseroja.

Kaupunki lupaa, että työmaan vaikutuksista ja liikennejärjestelyistä kerrotaan alueen asukkaille ja yrityksille hyvissä ajoin ennen urakan alkamista ja sen aikana. Peruskorjaus on pyritty yhteen sovittamaan alueen muiden rakennushankkeiden kanssa. Mannerheimintiellä on käynnissä samanaikaisesti muun muassa Finlandia-talon peruskorjaus.

On erinomaista, että kaupunki on viestinnän kanssa ajoissa liikkeellä, sillä pääkadun laaja remontti vaikuttaa kymmenien tuhansien ihmisten arkeen päivittäin ja tuhansien muidenkin arkeen viikottain. Haittaa liikenteelle on varmasti, se on täysin selvää ja ymmärrettävää.

Toivottavaa olisi, että remontti sujuu suunnitellusti ja mahdollisimman nopeasti. Vaikutus liikkumiseen ja työmaan äärelle joutuviin yrityksiin on niin suuri, että aikaa ei ole hukattavaksi. Hämeentien opit kannattaa vielä kerran perata läpi. Samoin Tampereen Hämeenkadun.