Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Reinin liha on pelastettava

Reinin liha on Helsingin Hakaniemen hallissa toimiva yli 50-vuotias lihakauppa, perheyritys, joka muutama vuosi sitten siirtyi K-ryhmän haltuun. Nyt sitä uhkaa lopettaminen, mikä oli ennustettavissa.

K- ja S-kauppa muodostavat Suomessa päivittäistavarakauppaa hallitsevan duopolin, joka on erittäin kannattava. Samalla suomalainen maanviljelijä kuolee nälkään. Nyt kauppa himoitsee myös Alkoja ja apteekkeja. Jos K-kauppa ei saa edes Reinin lihaa kannattavaksi, miksi antaisimme sille lisää valtaa perheemme ostoissa?

Eivätkö miehet osaa tehdä muuta ruokaa kuin grillata ruhon kalleimpia osia?

Lihan kulutus vähenee, mikä on hyvä juttu, mutta eikö pari kertaa vuodessa saa syödä lihasoppaa, karjalanpaistia tai lammaskaalia. Kunnon lihan näitä perinneruokia varten saa vain Hakaniemen hallista. Markettien lihatiskit esittelevät lihaa pieniksi pilkottuina, puhdistettuina ja rasvattomina paloina, joissa ei ole mitään makua.

Marketin mainos, jossa kauppias suosittelee kahdelle nuorelle miehelle joko sisäfilettä tai karitsan paahtopaistia, 30-50 eur/kg , on ällöttävä. Eivätkö miehet osaa tehdä muuta ruokaa kuin grillata ruhon kalleimpia osia?

Me ruuanlaittotaitoiset naiset voisimme vaatia, että leikataan K-kortti kahtia, jos omistaja ei yritä pelastaa Reinin lihaa. Siitä voisi tehdä ”hitaan keittiön” ja suomalaisen ruuan brändin. Reinin liha voisi mainostaa ja levittää reseptejä, järjestää ruokakursseja ja kilpailuja. Martat varmasti tulevat mukaan?

Hakaniemen kauppahallin legendaarinen lihakauppa suunnittelee lopettamista

"Valtava menetys!" – Hakaniemen kauppahallin asiakkaat järkyttyivät Reinin Lihan suunnitelmasta

Maailman paras kauppahalli

Legendaarisen kauppahallin remontti valmistuu aikaisintaan alkuvuodesta – Vantaalaisyrittäjä: "Pääasia, ettei kesällä tai jouluna tarvitse muuttaa"

Hakaniemen kauppahalli aukeaa vasta ensi vuonna, yrittäjät lumoutuivat uusista tiloista: "Siitä tulee loistava kauppapaikka"