Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mika Nykänen HSL:n askelmerkit vuodelle 2023

Helsingin seudun liikenteen vuosi 2022 oli tapahtumarikas. Alkuvuodesta koronarajoitukset aiheuttivat asiakaskadon. Venäjän hyökkäys Ukrainaan nosti energian hintoja ja toi yllättäen noin 25 miljoonan euron lisälaskun.

Asiakasmäärät ovat noin 20 prosenttia alle vuoden 2019 lukujen. Olemme siirtyneet arkeen, jossa etätyö on vienyt pysyvästi osan työmatkoista, mutta ostos- ja asiointimatkoilla joukkoliikenteen käyttö on lisääntynyt.

Metron liikennöinti Espoon Kivenlahteen käynnistettiin joulukuussa.

Haasteista huolimatta asiakkaamme ovat tyytyväisiä. Tutkimusten mukaan he kokevat palvelut erittäin hyviksi ja sanovat saavansa rahalleen vastinetta. HSL kuuluu vertailussa Euroopan kärkeen. Joukkoliikenteen käyttäjät ovat selvästi tyytyväisempiä HSL:ään kuin he, jotka eivät palveluita käytä.

Valmistelemme lippujen ja maksamisen uudistamista ja siirtymistä tilipohjaisuuteen, mikä on uusi palveluita parantava digiloikka. Se mahdollistaa lähimaksun käyttämisen ja koko asiakkuuden hoitamisen digitaalisesti myös matkakorttiasiakkaille.

Arviomme nykyistä vyöhykemallia, sen muokattuja versioita sekä tasahinnoittelua joukkoliikenteen vetovoiman näkökulmasta. Olemme tehneet laajan selvityksen asiakkaiden kanssa, ja selkeä enemmistö 35 000 vastaajasta suhtautui myönteisimmin tasahinnoitteluun. Tammikuussa avaamme asiakkaille uuden kyselyn.

Toivottavasti asiakkaat liikkuvat ahkerasti vuonna 2023 ja liputta matkustaminen vähenee. Jälkimmäistä tukee liikenne- ja viestintäministeriön myönteinen suhtautuminen HSL:n esitykseen nostaa tarkastusmaksu 100 euroon.

Oma päästövähennystavoitteemme on suuri haaste, koska Marinin hallituksen päätös löysentää ns. jakeluvelvoitetta on johtanut CO2 päästöjen kasvuun. Vastaamme tähän mm. bussien sähköistämisellä ja ympäristöbonuksilla. Kevään aikana liikenteeseen tulee 49 uutta sähköbussia. Tavoitteena on, että vuoden 2025 lopussa HSL:n bussilinjoilla kulkee noin 650 sähköbussia, mikä olisi noin puolet kaikista liikenteessä olevista autoista.

Kuluttajien ostovoima heikkenee, koska energia ja lainojen korot kallistuvat ennätysvauhtia. Edullinen ja laadukas joukkoliikenne on hyvä keino oman talouden kustannusten tasapainottamiseen.

Kirjoittaja on HSL:n toimitusjohtaja.