Pariisilaistunnelmaa Meilahdessa – kahvilan avannut Maxime: "Tämä katu ansaitsee leipomonsa"

Minna Pesu, Maxime Kellia ja heidän lapsensa Aili Kellia. Ville Mäkilä

Ville Mäkilä

Pariisilainen Maxime Kellia on työskennellyt Suomessa leipurina kymmenen vuotta. Helmikuussa Kellian pitkäaikainen haave toteutui, kun hän perusti oman kahvila-leipomon Pihlajatielle Helsingin Meilahteen.

Kahvila kantaa nimeä Le Grenier ja tarkoittaa suomeksi vilja-aittaa. Leipomon avaamista hän kuvailee unelmiensa täyttymykseksi.

– Rakastan täällä työskentelyä. Leipominen on intohimoni, Kellia kertoo.

Kahvilassa myytävät tuotteet on valmistettu perinteisen ranskalaisen reseptin mukaan ja osa on paikan päällä käsin leivottu. Osa tuotteista on leivottu Pitäjänmäellä sijaitsevassa Greenbake-leipomossa, missä Kellia on pääleipuri. Tämä johtuu siitä, että Pihlajatien pienissä tiloissa ei ole mahdollista valmistaa kaikkia myytäviä tuotteita.

Kellialle on kunnia-asia, että kaikki myymälässä myytävät tuotteet on leivottu samalla tavalla kuin pariisilaiskahviloissa.

– Haluan antaa asiakkaalle nautintoelämyksen tuoreesta leivästä.

Kahvila-leipomo avasi ovensa helmikuun alussa. Naapuruston asukkaat ovat ottaneet sen hyvin vastaan. Kellian mukaan Le Grenierin ylpeys ovat etenkin ranskalaiset patongit.

Valmistustavan ansiosta leivät saavat rapean ulkokuoren.

– Monet asiakkaat ovat kiitelleet, että patongit ja croissantit ovat ihan kuin Pariisista ostettuja, osakas Minna Pesu kertoo.

Kellian mukaan ranskalaiseen kulttuuriin kuuluu perinteisesti se, että joka kadulla on oma leipomonsa. Meilahtea ja etenkin Pihlajatietä hän pitää erinomaisena sijaintina kahvilalle.

–Tämä katu ansaitsee oman leipomonsa.

Hänellä ei kuitenkaan ole suunnitelmissa laajentaa toimintaa.

– Tärkeintä on käsityöläistaito ja sen arvostaminen. Jos tästä tulisi liian iso, on vaarana, että tästä tulisi teollista tuotantoa. Haluan panostaa pikemminkin pieneen käsityöläiskulttuuriin.

Ranskalainen kahvilakulttuuri poikkeaa merkittävästi suomalaisesta.

– Tuotteiden osalta tämä on kuin aito pariisilaiskahvila, mutta esimerkiksi pöytiintarjoilua ja muuta ranskalaiseen kahvilakulttuuriin liittyvää täällä ei ole, koska olemme Suomessa, Minna Pesu kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Helsingin ytimessä on erilainen kahvila, joka ei kuulu ketjuihin ja jonne lemmikitkin ovat tervetulleita – "Joskus dj soittaa levyiltä reggaeta" 6.2.2020 19:20
  2. Turusten perhe on tehnyt Haagassa lähiruokaa jo yli 60 vuotta, palkinto herkisti yrittäjät – torstaiaamuisin oven eteen ilmestyy "leipäjono" 19.1.2020 19:35
  3. Triplan kahvila jättänyt palkkoja maksamatta, henkilöstöä lähtenyt joukolla – Ex-työntekijä: "En saanut euroakaan" 4.2.2020 6:30
  4. Kallio kätkee salaisuuden aivan tasavallan presidentin naapurissa Meilahdessa – tänne tulevat vainajat 75 vuoden takaa 1.12.2019 8:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut