Helsingin ytimessä on erilainen kahvila, joka ei kuulu ketjuihin ja jonne lemmikitkin ovat tervetulleita – "Joskus dj soittaa levyiltä reggaeta"

Kun kahvila- ja baariyrittäjä Sanni Jouhkille ihmettelee, miten hän on onnistunut saamaan kahvilan Aleksanterinkadulle, hän sanoo ettei ole joutunut koskaan etsimään liiketilaa.

– Olen siinä onnellisessa asemassa, että minua on aina pyydetty tulemaan yrittäjäksi.

Nykyiselle paikalleen yliopiston lähelle häntä pyydettiin vuosia sitten avaamaan kahvila silloisen Tiedekulman "houkuttimeksi". Yritys jäi sitten paikoilleen, kun Tiedekulma muutti korttelin toiselle puolelle.

Aleksanterinkadun Ihana Kahvila Baari on Jouhkin keskustakahvila. Helsingissä hän tuli ensin Suvilahteen, mistä käsin hän perusti suositun Sompasaaren Ihanan kesäkahvilan.

– Sompasaaren ensi kesä on jo kymmenes, Jouhki kertoo ja harmittelee, että moni on siinä käsityksessä, että kesäkahvila olisi lopettanut.

– Rakentaminen ei vielä uhkaa paikkaa, ja ainakin ensi kesäksi toimilupa on varmistettu.

Kahden kiinteän paikan lisäksi Jouhki pitää pop up -baareja, kuten kuluvalla viikolla Kaapelitehtaalla uuden tanssin keskuksen Zodiakin Sivuaskel-tapahtumassa. Myös Flow-festivaalilla on ollut Jouhkin baari.

Ihana Kahvila Baarissa sisustus on rento: näyteikkunassa on vihreä Kierrätyskeskuksesta pelastettu sohvaryhmä ja seinillä omistajan ja sukulaisten taidetta.

Viherkasvit tuovat viihtyisyyttä, ja tuulikaapin päällä palmun alla asiakkaita tarkkailee iso pingviini.

– Pingviini kuului yhden kaupan joulusomistukseen ja kysyin, että saanko ostaa sen joulun jälkeen. Niin se päätyi tänne, Jouhki naurahtaa.

Rentouteen kuuluvat myös tilanteen mukaan joustavat aukioloajat ja kerran–pari kuukaudessa järjestettävät livemusiikki-illat.

– Keikat ovat olleet usein iberoamerikkalaista musiikkia ja mustalaisjatsia. Joskus dj soittaa levyiltä reggaeta.

Myös tarjottavista leivonnaisista ja leivistä Ihana paistaa itse niin paljon kuin ehtii. Tarjolla on täytettyjä leipiä, suolaisia piiraita, leivonnaisia sekä juomapuolella erikoiskahveja ja täysi valikoima alkoholijuomia.

Ihana-nimi on kulkenut Jouhkin yrityksissä mukana alusta asti eli Hämeenlinnan liepeillä vanhaan öljynpuristamoon perustetusta kahvilasta.

– Mietimme silloin kovasti nimeä, ja kun kaikki aina sanoivat, että se on niin ihana paikka, niin siitä se tuli.

Jouhkin mielestä kahvilassa ja baarissa pitää olla "nättiä".

– Yritän tehdä paikoista sellaisia, mistä itse tykkään. Kun tekee sydämellä ja rehellisesti, niin muutkin tykkäävät, yrittäjä kuvailee filosofiaansa.

Jouhki on pannut merkille, että hänen kahvilansa on harvoja ketjuihin kuulumattomia paikkoja keskustassa.

– Olemme myös niitä harvoja paikkoja, joihin saa tulla lemmikin kanssa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut