Halvat hinnat vetävät verkkokauppoihin – suomalaisten suosikkikaupat selvillä

Yli puolet suomalaisista shoppailee ulkomaisissa verkkokaupoissa edullisempien hintojen vuoksi. Reilu kolmannes kertoo, ettei tuotetta ole saatavilla kotimaassa, ja viidenneksen ulkomaiseen verkkokauppaan vetää halpa toimitus, tiedottaa Posti.

Yleisimmin ostetaan vaatteita ja kenkiä. Suomalaisten ykköspaikat ulkomaisessa nettishoppailussa ovat: Wish (20 prosenttia), eBay (17 prosenttia) ja Amazon (9 prosenttia). Ostoksia tehdään paljon myös AliExpressissä (8 prosenttia) ja Zalandolta (7 prosenttia).

Tiedot selviävät kansainvälisen postialan järjestö International Post Corporationin (IPC) julkaisemasta verkkokauppatutkimuksesta, jonka Suomea koskevat tulokset Posti julkaisi 30. tammikuuta.

Liki 60 prosenttia suomalaisista osti vähintään kerran tai useammin kuussa verkkokaupoista viime vuonna. Suomalaisista 7 prosenttia ostaa keskimäärin kerran viikossa verkosta, kun vastaava luku esimerkiksi Saksassa on 15 prosenttia ja Iso-Britanniassa 23 prosenttia. Yhdysvalloissa kolmannes ostaa verkosta viikoittain, Kiinassa jo lähes puolet.

IPC:n vuosittaiseen tutkimukseen vastasi 35 737 verkkokaupan asiakasta 41 maassa. Suomessa tutkimukseen vastasi 1 054 henkilöä.

– Aktiivisen verkko-ostamisen osuus voi Suomessa kaksin-kolminkertaistua, kun saavutamme esimerkiksi Saksan tai Iso-Britannian nykytason. Kansainvälistä verkkokauppaa kasvattavat laajat valikoimat, edulliset hinnat sekä ilmaiset toimitukset, kuvailee Postin kansainvälisistä verkkokaupan palveluista vastaava johtaja Sami Finne tiedotteessa.

Yli puolet tutkituista suomalaisista on tehnyt ostoksia kiinalaisista nettikaupoista. Ulkomailta verkko-ostoksia tehneistä kolmannes osti Saksasta, lähes neljännes Iso-Britanniasta ja viidennes Ruotsista. Yhdysvalloista nettiostoksia tehneitä oli 17 prosenttia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut