Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkurssitalosta tehtiin luksusvuokra-asuntoja Helsingissä – kaksiosta pyydetään nyt 1900 e/kk

Vuokra-asunnoiksi rakennusyhtiön konkurssin myötä muuttuneet asunnot valmistuvat alkuvuonna suunniteltua myöhemmin.

Vielä viime vuonna keskeneräiset asunnot konkurssipesältä ostanut kiinteistösijoitusyhtiö Toivo Group ilmoitti, että asunnot valmistuvat joulu- tammikuussa, mutta rakentamista ovat viivästyttäneet asunnoissa tehtävät muutostyöt.

– Halusimme tehdä kohteeseen rakenneteknisiä muutoksia. Tavoitteenamme on saada kohde valmiiksi helmi- maaliskuussa, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Hemmilä

Rakennusteknisillä muutoksilla Hemmilä tarkoittaa asuntojen määrän kasvattamista alkuperäisestä.

– Asuntoja on nyt 22. Pyrimme saamaan kaksi asuntoa lisää, kun hukkatila otetaan käyttöön.

Asunnoista yhdeksän on yksiöitä, kymmenen kaksioita ja viisi kolmioita. Neliömäärät vaihtelevat 26–84 välillä.

Asuntojen erikoisuutena on poikkeuksellisen suuret terassimaiset parvekkeet.

– Esimerkiksi 28 neliön yksiön terassin koko on 30 neliötä eli suurempi kuin itse asunto, Hemmilä kertoo.

Asunnoilla on lisäksi käytössään kellarivarasto, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto ja yhteissauna.

Asunnot tulevat alkuvuodesta vuokrattaviksi yksityisille markkinoille. Kyse ei ole mistä tahansa vuokra-asunnoista, vaan luksusluokan asunnoista, jotka vuokrataan myös kalustettuina. Myös vuokra on hulppea.

– Ennakkomarkkinoinnissa olevan kaksion pyynti on tällä hetkellä 1 900 euroa kuukaudessa. Asuntoon on tilattu uudet kalusteet ja ne ovat hyvin uniikkeja.

Asuntoja voi vuokrata myös kalustamattomina. Kuukausi- tai viikkosiivouksesta on mahdollista sopia erikseen.

– Neuvottelemme vielä mahdollisista muista lisäpalveluista, kuten kuntosalista. Ajatuksena on ollut tarjota korkealuokkaista asumista, tuoda arkea helpottavia palveluita ja että ihmiset pääsevät muuttamaan asuntoihin, joissa kaikki on uutta, Hemmilä ynnää.

Kiinteistösijoittamiseen keskittyvä Toivo Group osti viime kesänä rakenteilla olevan kerrostalon, Asunto Oy Helsingin Viikinmäen Portaat, Rakennus Omeralta yhtiön mentyä konkurssiin.

Helsingin Uutiset (HU) kertoi viime kesänä Helsingissä poikkeksellisesta tilanteesta, jossa rakennusyhtiö menee konkurssiin kesken rakentamisen. Rakennustyöt loppuivat kuin seinään Syyskuussa HU kertoi rakentamisen jatkumisesta uuden ostajan myötä

Viereen samaan aikaan rakentumassa olleen kerrostalon, Asunto Oy Helsingin Viikinmäen Askelmien, asunnot säilyivät omistusasuntona, koska asunnot olivat pitkälti jo myyty ja viimeistelytöitä vaille valmiit. Työt on tarkoitus saattaa valmiiksi vastuuvakuutuksen turvin.

– Lopputarkastukset alkavat maaliskuussa. Sitten näemme, kuinka ne alkavat sujumaan, sanoo asukas Päivi Kasurinen