Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Helsinkiläisen uimarannan hiekasta kaivetaan ylös mysteeriautoa – "Millainen parkkipaikka maan alta paljastuu?"

Kauempaa katsottuna Kallahdenniemen uimaranta muistuttaa rikos- tai onnettomuuspaikkaa.

Uimarannan ja parkkipaikan välissä on värillisellä siimalla eristetty alue, jonka keskellä on ruhjoutunut auto. Turkoosi menopeli on puoliksi hiekan ja juurien alla. Auton katon päällä kasvaa puita, joten romu on ollut maan alla ehkä useamman vuosikymmenen.

Paikalliset asukkaat ovat ihmetelleet, miksi kaupunki ei ole poistanut autoa uimarannalta. Kuplavolkkarilta näyttävä auto on ollut puoliksi esiin kaivettuna ainakin viime kesästä lähtien.

– Auto on täysi mysteerihomma. Huomasin sen kesällä, kun kävelin tästä ohi. Kukaan ei ole ilmoittanut asiasta maanomistajalle eli Helsingin kaupungille, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ulkoilupalvelujen tiimiesimies Jukka Lundgren Helsingin kaupungilta.

Lundgren epäili kesällä, että autolle tehdään tutkimusta, koska sen ympäristöä oli eristetty nauhoilla.

– Kesällä auton ympäristössä oli myös laminoituja muovikansioita. Niissä kerrottiin Kallahden historiasta. Ne näyttivät virallisilta.

Aikooko kaupunki tehdä autolle jotain?

– Asia on päässyt unohtumaan. Ei käy laatuun, että siellä semmoinen on. Jos kukaan ei ilmaannu asiasta kertomaan, niin pitää nyppäistä se ylös. Tälle ei ole mitään estettä.

Uimarannan hiekassa makaava autonraato on Lundgrenin mukaan poikkeuksellinen.

– Mistä sitä tietää, millainen parkkipaikka maan alta paljastuu, hän sanoo.