Maajussi-Jouko paljastaa: Näin maajussit saatiin avautumaan sielunsa syvimmistä tunteista – "Piinapenkki"

Jouko kertoi televisiossa ihastuneensa etenkin Lotan mukavaan luonteeseen. MTV3

Silja Kononen

MTV3-kanavalta on seurattu kytäjäläisen Jouko Heinon ja kolmen muun maajussin puolisonetsintää. Maanantaina katsojille selvisi, kuka kolmesta naisesta valloitti viljatilan isännän sydämen.

Arja ja Merja lähtivät viime kesänä kuvatun farmiviikon päätteeksi kotiin, kun Jouko valitsi rinnalleen niin ikään Hyvinkäällä asuvan Lotan.

Nyt sitten kiinnostaisi tietää, mitä kyyhkyläisille kuuluu. Sen paremmin Jouko kuin Lottakaan eivät kuitenkaan saa hiiskua vielä mitään parisuhdetilanteestaan.

– Pidetään ensi maanantaihin asti salaisuutena, miten matka jatkuu, toppuuttelee puhelimessa tuottaja Anni Rankka sarjan tuottaneelta Fremantle Medialta.

Tuolloin nähdään sarjan päätösjakso. Samalla selviää, jatkuuko sarja ensi vuonna.

Televisiokanavalta kerrotaan, että MTV3-kanavalla maanantai-iltana esitetty Maajussille morsian -jakso tavoitti perinteisen eli lineaarisen tv:n puolella 1 023 000 suomalaista, Finnpanelin mittaama keskikatsojamäärä oli 772 000.

– Olemme oikein tyytyväisiä. 12:nnen kauden Maajussille morsian oli joillakin viikoilla viime kautta suositumpi, Rankka valottaa.

Ohjelman tekijät iloitsivat, kun pitkästä aikaa mukana oli yksi varttuneempi maajussi, Jouko, jolta kameroille juttelu sujui alun jälkeen luontevasti.

– Jouko on mahtava persoona ja loistava maajussi. Televisiossa on nähty hieno kasvutarina, Rankka kehuu.

Jouko Heino sanoo oppineensa kuvausten aikana paljon itsestään ja esiintymisestä. Häntä huvittaa katsoa tiettyjä kohtia. Osa katsojista moitti somessa Joukon tyyliä opettaa Arjaa ajamaan traktorilla.

Jouko sanoo, ettei missään nimessä halunnut olla töykeä, vaan suojella naista ja traktoria päätymästä ojaan.

– Meillä ihmisillä on erilaisia persoonia, ja joku saattaa pitää kovana sitä, jos sanoo asioita suoraan, hän pohtii nyt.

Jopa epäsuomalaiseen tapaan maajussit pohtivat ohjelmassa parisuhteitaan. Jouko kertoo, että spontaanisti he eivät sielunsa syvimmistä tunteista avautuneet, vaan toimittajan kysyessä.

– Kun vain vastaukset näytettiin televisiossa, piirtyi maajusseista sitten tämmöinen puheliaampi kuva. Miehet itse antoivat kuvausten näille osille nimeksi ”piinapenkki”, Jouko paljastaa naureskellen.

Omaa kypsää ikäänsä ja elämänkokemustaan hän piti ohjelman teossa etuna.

– Se oli erilaista nuoremmille maajusseille, joilla ei ole vielä perhettä ja lapsia.

Lotasta katsojat saivat tietää muun muassa, että hänellä on kolme aikuista lasta, aivan kuten Joukolla. Lotta on leski, Jouko eronnut. Molemmat ovat olleet pitkään sinkkuina.

Paria yhdistivät paikkakunnan lisäksi muun muassa koiriin ja luontoon liittyvät harrastukset sekä kiinnostus matkailuun. Jouko lupasi televisiossa Lotalle Perun-matkan syntymäpäivälahjaksi.

Ilta-Sanomille Lotta kertoi farmiviikolla, että hän sai tiedon Joukosta paikallislehdestä. Jutun ja ohjelman esittelyjakson perusteella heräsi kiinnostus, ja hän päätti tyttäriensä kannustamana kirjoittaa kirjeen.

Jouko kertoo, että naama tuli ohjelman edetessä tutuksi vieraillekin.

– Neljästi tuntematon ihminen tuli nykäisemään hihasta ja kysymään, että oletko sinä se maajussi, hän sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut