Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anne-Marie Hakkaraisen, 49, perhe on yksi ensimmäisistä, jotka muuttavat vuodenvaihteessa asumaan Triplaan. Neljästä asuintalosta 12-kerroksinen Fredika valmistuu ensimmäisenä ja kolme muuta kolmen kuukauden välein.

Kolmihenkinen perhe halusi muuttaa Sipoon Nikkilästä Pasilaan, koska yhteydet vanhempien työpaikoille ovat hyvät.

– Mieheni kulkee junalla lentokentälle ja oma työpisteeni on Pasilassa, Anne-Marie Hakkarainen sanoo.

Lue myös:Kohu nousi Triplan parkkihallista jo ennen avajaisia: 2,5 e/30 min – "Eikö ne opi, Redissä oli jo huono alku"

Triplan reilusta 430 asunnosta yli puolet on myyty. Hakkaraiset tekivät kaupat kymmenennen kerroksen 65,5 neliömetrin kolmiosta jo viime vuoden maaliskuussa.

– Etsimme uutta asuntoa tältä alueelta ja oivallus Triplasta tuli nopeasti. Huomasimme, että tämä on ylivoimainen paikka asua. Pasila on parasta Helsinkiä. Lähellä olevat palvelut ja yhteydet tulevat helpottamaan arkea. Ennen Triplaan muuttoa olemme asuneet Länsi-Pasilassa.

Olohuoneen ikkunasta aukeaa näkymä Helsingin tunnetuimpiin nähtävyyksiin ja merelle asti. Perhe tuumii, ettei maisemiin kyllästy hetkessä.

– Asuntoa valittaessa kriteereinä olivat muun muassa korkeus ja isot ikkunat, Hakkarainen sanoo.

Ikkunoista näkyy myös viereinen Triplan hotelli. Kauppakeskus sijaitsee suurimmaksi osaksi hotellin alla. Perhe ei kuitenkaan missään nimessä ajattele, että heidän kotinsa olisi kauppakeskuksessa.

– Tämä on urbaania ja modernia aluetta.

Pasilan peruskoulua käyvä 14-vuotias Tuukka Hakkarainen sanoo tutustuneensa Triplan kauppakeskuksen tarjontaan pintapuolisesti. Hän uskoo käyvänsä jatkossa myös Helsingin keskustassa.

– Siellä on enemmän tilaa liikkua ja viihdyn siellä ystävien kanssa. Olen saanut täältä yllättävän helposti uusia kavereita. Pasilassa Keskuspuiston läheisyys on tärkeä, koska se muistuttaa Sipoon luonnosta.

– Keskuspuiston läheisyys on myös minulle tärkeää, äiti sanoo.

Pihan puolen asunnoissa on isot, noin 15 neliön parvekkeet. Toisen puolen kodeissa on ranskalaiset parvekkeet, kuten Hakkaraisilla. Malli on täysin erilainen kuin perinteisessä ranskalaisessa parvekkeessa, josta voi vain kurkata kaiteen yli.

Triplassa ranskalaisella parvekkeella on kapea kävelyalue. Vaikka kaide on korkea, huimauksen tunne ottaa helposti vallan. Anne-Marie astuu parvekkeelle vain toisella jalallaan, mutta Tuukka rohkenee kävellä päätyyn asti ja nojata reilusti kaiteen yli.

– Tämä on kova! Nyt on nättiä, hän innostuu ja antaa hiusten lepattaa tuulessa.

Triplan asunnoissa ei ole lainkaan seinäpattereita, vaan lattialämmitys korvaa patterit kokonaan. Se mahdollistaa muun muassa isot ikkunat, jotka ylettyvät lattiaan asti ja helpottaa myös sisustamista.

– Sisustustyylimme on harkittu ja minimalistinen, äiti ja poika tuumaavat.

Suurimmat Triplan asunnot ovat 92 neliön kokoisia. Osassa asunnoista säilytystilaa on vähän. Anne-Marie sanoo, että heidän asunnossaan on riittävästä tilaa tavaroille, koska makuuhuoneessa on suuri vaatehuone.

–Olemme karsineet tavarat minimiin jo edellisessä muutossa.

Saunasta ei tule tavaroiden hätävarastoa, vaan perhe käyttää sitä paljon. Sauna on vain joka viidennessä asunnossa, koska kerrostalosaunojen suosio on rakennuttaja YIT:n mukaan vähenemään päin.

– Meille oma sauna on ehdoton ja tärkeä, Anne-Marie kertoo.

Talojen kattokerroksissa on talosaunat ja kattoterassit, joita asukkaat voivat varata.

Kaikkien asukkaiden käyttöön rakentuu myöskin kylätalo Greija ja kuntosali.

– Voisimme järjestää yhteisissä tiloissa esimerkiksi juhlia, Anne-Marie Hakkarainen suunnittelee.

Liite valottaa Pasilan historiaa, nykyhetkeä sekä tulevaisuutta.