Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvinainen tilanne Helsingissä: Kerrostalo jäi kesken konkurssin takia – uusi ostaja tekee omistusasunnoista vuokra-asuntoja

Rakennusyhtiön konkurssin vuoksi keskenjääneelle kerrostalolle on löytynyt omistaja.

Suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö Toivo Groupin konserniyhtiö As Oy Helsingin Viikin Loisto on ostanut kokonaisen kerrostalon, Asunto Oy Helsingin Viikinmäen Portaat.

Rakennus Omera kertoi konkurssistaan keväällä. Kaupat tehtiin kesällä.

Toivo Groupin hankekehitysjohtajan Tuomas Hemmilän mukaan kohde on jälleen rakenteilla ja rakennustyöt ovat käynnissä.

– Rakennus on tarkoitus saattaa valmiiksi uuden urakoitsijan eli Rakennusliike Vahvan toimesta joulu–tammikuun aikana. Hanke etenee hyvin ja on aikataulussaan.

Erikoiseksi kaupan tekee se, että uudella omistajalla ei ole omistusasuntotuotantoa lainkaan, vaan omistusasunnot muuttuvat kaupan myötä vuokra-asunnoiksi. Asunnot ovat vuokrattavissa yksityisillä vuokra-markkinoilla.

– Asunnot tulevat olemaan varustelutasoltaan korkeatasoisia terassiasuntoja. Tulemme kehittämään myös asuinmukavuutta parantavia palveluita, Hemmilä kertoo.

Yhtiöön on tulossa muun muassa yhteiskäyttöautoja, Smartpost-palvelu ja erilaisia asukastapahtumia.

Osa rakenteilla olleen Asunto Oy Helsingin Viikinmäen Portaiden 22 asunnosta oli ehditty jo myydä ennen konkurssia. Asunnot olivat vapaarahoitteisia. Toivo Group osti kaupan myötä asunnot itselleen.

Hemmilä ei kommentoi kaupan kokonaishintaa tai sitä, millä hinnalla asunnot lunastettiin osakkeet jo ostaneilta.

Rakennus Omera kertoi konkurssistaan maaliskuussa. Konkurssipesälle nimettiin pesänhoitaja, joka ryhtyi selvittämään, miten asunnot saataisiin tehtyä valmiiksi.

Helsingin Uutiset kertoi konkurssista viime kesäkuussa As Oy Portaiden vieressä rakenteilla ollut toinen talo, As. Oy Helsingin Viikinmäen Askelmat, oli tuolloin saatu viimeistelytöitä vaille valmiiksi. Osa asukkaista oli päässyt muuttamaan vielä keskeneräisiin asuntoihinsa. Molemmat talot olivat Omeran kohteita.

Asukkaiden piina tontilla alkoi jo keväällä, kun rakennustyöt loppuivat konkurssin myötä kuin seinään.

Jutussa kesäkuussa haastateltu Askelmat-yhtiön hallituksen jäsen ja asukas Päivi Kasurinen kertoo nyt, että taloa viimeistellään parhaillaan. Keskusteluita töiden loppuunsaattamisesta on käyty takuuyhtiön kanssa.

– Meidän osaltamme tämä näyttää hyvältä. Pieniä puutteita on, mutta positiiviseen suuntaan ollaan menossa. Puutteita korjataan parhaillaan. Asuntokohtaisista puutteista en osaa sanoa.

Taloon on asennettu muun puuttuvia pellityksiä sekä tehty lämmityksen säätöjä. Piha on edelleen kesken.

– Pihan saamme tehtyä yhdessä toisen talon kanssa. Se auttaa meitäkin, että viereinen talo saatiin myytyä, Kasurinen jatkaa.

Lue myös:Rakennustyöt loppuivat kuin seinään uudella asuinalueella Helsingissä – Asukas konkurssista: "Luulin, että Suomessa on turvallista ostaa uusi asunto"