Seniori, älä jää yksin – tarjolla teatteria, konsertteja, kerhoja ja matkoja

Helsingissä toimii kymmeniä eläkeläisyhdistyksiä, jotka tarjoavat jäsenilleen monenlaista ohjelmaa.

Elämä muuttuu oleellisesti, kun jää eläkkeelle. Säännöllinen päivärytmi ja työn myötä saadut ystävyyssuhteet jäävät pois. Ensin moni kokee helpotusta, mutta ajan myötä alkaa kaivata jotain yhteisöllistä toimintaa.

Vartiokylässä toimii eläkeläisyhdistys Itä-Helsingin seniorit, joka täytti viime syksynä 40 vuotta ja on yksi Helsingin vanhimmista eläkeläisyhdistyksistä. Puheenjohtaja Leena Söderin mukaan toiminta on elänyt ajan mukana.

Tätä nykyä Itä-Helsingin seniorit on parin sadan jäsenen aktiivinen yhdistys. Joka toinen viikko kokoonnutaan Vartiokylän kirkolle. Jäsentilaisuuksien ohjelmat sisältävät luentoja ja yhdessäoloa.

Teemat vaihtelevat kevyistä asiapitoisiin. Esimerkiksi syksyllä Pertti.J.Rosila kertoo kokemuksistaan Arkadianmäen kirstunvartijana ja historioitsija Teemu Keskisarja pitää esityksen Suuren Pohjan sodan ihmisten elämästä.

Merkittävän osan yhdistyksen toiminnasta muodostavat teatterit, konsertit ja näyttelyt. Mukaan on helppo lähteä, kun liput on hankittu valmiiksi ja aina on seuraa. Suosittuja ovat myös matkat kotimaassa ja ulkomailla.

Kerhoissa toimitaan pienryhmissä. Syksyllä jatkavat toimintaansa kirjallisuus-, kuisti-, kävely- ja lounaskerho.

Toiminta käynnistyy Vartiokylän kirkolla 5. syyskuuta kello 13. Lisätietoa osoitteesta www.itahelsinki.senioriyhdistys.fi.

Teksti: Tuula Org

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut