Mannerheimin aromikas aamurutiini antoi nimen Helsingin klassikkohotellin uudelle kahvilalle

Jussi Vehkasalo

Hotelli Marskin johtaja Jouko Puranen kertoo, että tavoitteena on saada remontoitu hotelli auki 3. kesäkuuta.

Vuonna 1962 avautunut, Einari Teräsvirran suunnittelema hotellirakennus on kokenut täydellisen muodonmuutoksen tammikuussa 2018 alkaneessa remontissa

– Sijainti on yksi meille tärkeistä asioista. Se, miten Marski tulee elämään ja olemaan osa kaupunkia, on yksi tekijä pärjäämisessämme hotellien välisessä kilpailussa Helsingissä. Olemme myös ketteriä, kuuntelemme asiakkaita, ja sitä mitä he haluavat, Puranen kuvailee.

Hotelli Marskin julkisivu Mannerheimintien suuntaan säilyi remontissa entisenlaisena.

Hotellin ravintolan nimeksi tulee Kuusi palaa.

– Tarjolle tulee suomalaisia klassikoita kansainvälisellä twistillä. Eli esimerkiksi sushia suomalaisittain. Aamiaiselle tuomme oman viilin, pannukakkuja ja superfoodia, keittiöpäällikkö Sami Lyly kertoo ruokapuolesta.

Mannerheimintien puolella sijaitsevan kahvilan nimi on 7:01, koska tarinan mukaan marsalkka Mannerheim nautti aamukahvinsa tasan kello 7:01.

Hotellissa on kaikkiaan 363 huonetta, joista 15 on esteetöntä.

– Sisustuksessa kunnioitetaan sitä, että hotelli on 1960-luvulta. Sisustuksesta löytyy sen ajan muotokieltä, värimaailmana ovat sininen, punainen ja kulta, Puranen jatkaa.

Hotelli Marskin sviitin makuuhuone.

Helsinkiin on viime vuosina valmistunut lukuisia uusia hotelleja joko uudisrakennuksiin tai olemassa oleviin vanhoihin kiinteistöihin. Ja lisää on tulossa.

Marski kuuluu Helsingin klassikkohotelleihin. Ennen kuin uusi hotelli rakennettiin ja avattiin, oli tontilta purettu Kiseleffin palatsina tunnettu rakennus.

– Mietimme myös sitä, että muutettaisiinko Marskin nimi toiseksi, mutta siihen ei lähdetty. Toukokuussa katolle asennetaan tuttu Marski-valokyltti, mutta sen yhteydessä ei ole enää Scandic-kylttiä, Puranen sanoo.

Hotelli on toki edelleen Scandicin operoima, mutta se on nyt operaattorinsa ensimmäinen niin sanottu signature-hotelli Suomessa. Scandicin nettisivuilla näillä hotelleilla kerrotaan olevan ainutlaatuinen luonne, jota täydentävät myös esimerkiksi monipuoliset tapahtumat.

Lönnrotinkadun puolelta näkyy Hotelli Marskin ylimpien kerrosten uudisosaa vihreäsävyisenä.

Marskissa työskentelee edelliseen liittyen lifestyle concierge -tittelillä varustettu Elina Hankkio. Hän toteuttaa omalta osaltaan hotellissa lanseerattua finnfullness-asennetta, joka nivoutuu aitoon helsinkiläisyyteen ja suomalaisuuteen.

– Marskissa tulee olemaan entistä enemmän tapahtumia myös helsinkiläisille. Haluamme tarjota mahdollisuuksia nuorille suomalaisille taiteilijoille esimerkiksi musiikin ja kuvataiteiden saralla, Hankkio selvittää.

Myös Puranen sanoo, että Marski ei halua leimautua kokoushotelliksi vaan tapahtumien hotelliksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 2. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 3. Epäihmisyyden museo mukana näyttelyssä – tiistaista alkaen etsitään uusia tapoja ajatella ihmiselämää
 4. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 5. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 6. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 7. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 8. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 9. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 10. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 11. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 12. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 13. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 4. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 7. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 8. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 9. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 10. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 11. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 12. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 13. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 14. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 15. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.