Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kämpin sisarhotelli tulossa 161-metriseen torniin Espoon paraatipaikalle – "Rakennuksesta tulee nähtävyys jo itsessään"

HOTELLI Hotellin 350 huonetta sijoittumassa 161 metrisen tornin ylimpiin kerroksiin.

Muun muassa Hotel Kämpin omistava hotellikonserni avaa hotellin Keilaniemenrantaan tulevan tornin ylimpiin kerroksiin vuonna 2023.

Samaan 161 metriin kohoavaan torniin on tulossa myös Koneen pääkonttori, ravintoloita ja konferenssitilaa. Kämp Collection Hotels solmi aiesopimuksen tornihotellista helmikuun lopussa.

Kämp Collection Hotelsilla on tällä hetkellä kymmenen hotellia, joista suurin osa sijaitsee Helsingissä. Espoossa sillä on GLO-hotelli Leppävaaran Sellossa.

Keilaniemenrantaan tulee niin ikään GLO-hotelli.

– Olemme nyt saavuttaneet Helsingissä sen aseman, jonka olemme halunneet. Olemme valmiita uuteen aluevaltaukseen, ja Espoossa on tosi hyvä meininki, perustelee sijaintia hotellikonsernin toimitusjohtaja Laura Tarkka

Tarkka kertoo, että Keilaniemi kiinnostaa alueen hyvien liikenneyhteyksien, yritysten pääkonttoreiden ja Aalto-yliopiston kampuksen läheisyyden vuoksi.  

– Yritysmatkailu on tietenkin iso asia, koska lähellä on paljon pääkonttoreita. Pääkaupunkiseudulla houkuttavat myös konferenssien ja tapahtumien kasvunäkymät. Lisäksi uskomme Suomeen matkailumaana. Matkailu on kasvava megatrendi, Tarkka sanoo.

Hotellista tulee 350 huoneella hotellikonsernin suurin. Alustavien suunnitelmien mukaan hotelli tulisi 161 metrisen tornin ylimpiin kerroksiin. Tornin kerroksiin 32–33 hotelliketju aikoo toteuttaa niin sanotun extended stay -konseptin hotellimajoitusta pidempään tarvitseville. Aivan ylimpiin kerroksiin 35–36 on suunniteltu kylpylää, kuntosalia ja Sky-baaria.

– Torni tulee valmistuessaan olemaan yksi Suomen korkeimmista rakennuksista ja nähtävyys jo itsessään, Tarkka uskoo.

Hanketta vie eteenpäin YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys Regenero, joka haki huhtikuussa 2018 Espoon kaupungilta suunnitteluvarausta toimisto- ja hotellitornihankkeelleen. Torni on tulossa osittain meren päälle ja hanke tarvitsee vielä viranomaislupia. Tornin rakentaa YIT.