"Porukka juhlii huoneistoissa öisin ja siivoojia tulee vastaan" – Helsingin salahotellista asunnon omistava nainen kertoo HU:lle jatkuvista häiriöistä

KIISTA Asukkaalla on eri näkemys toiminnasta kuin Easyhomes Helsingillä, jonka mukaan talossa harjoitetaan normaalia huoneistojen vuokrausta.

Easyhomes Helsingin vuokrahuoneistot, jotka talon asukkaiden ja kaupungin virkamiesten mielestä muodostavat salahotellin, sijaitsevat Iso Roobertinkatu 1:ssä. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Iso Roobertinkatu 1:ssä sijaitsee salahotelli, tätä mieltä ovat helsinkiläisten virkamiesten lisäksi myös samassa kiinteistössä 11:n Easyhomes Helsingin huoneiston naapureina asuvat asukkaat.

Helsingin Uutiset kertoi luvattomasta hotellista viime viikon keskiviikkona

Easyhomes Helsinkiin liittyvä uhkasakkoasia jäi pöydälle kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostossa 18. tammikuuta. Lautakunnan esityslistan mukaan tapauksessa tulisi määrätä mittavia uhkasakkoja luvattomasta hotellitoiminnasta.

Easyhomes Helsinki harjoittaa osoitteessa 11 asunnon lyhyt- ja pitkäaikaista vuokraamista.

– Hotellitoiminta talossa on erittäin häiritsevää ja se pitäisi lopettaa. Porukka juhlii täällä huoneistoissa, häiriöitä on keskellä yötä, matkalaukkuja vedellään pitkin käytäviä ja Easyhomesin siivoojia tulee vastaan, kertoo Iso Roobertinkatu 1:ssä asuva nainen.

Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

– Hotellitoiminta häiritsee asukkaiden normaalia arkea, toiminta on epäeettistä. Eilen tänne juuri tuli iso ulkomaalaisten miesten ryhmä.

Easyhomes Helsingin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Nina Asteljoki on kertonut kantanaan aiemmin, että yhtiö ei ole perustanut hotellia eikä motellia Iso Roobertinkatu 1:een.

– Oli yllätys, että tällainen asia tulee eteen. Katsomme miten asia menee lautakunnassa, ja toimimme sen mukaan, Asteljoki sanoi.

Naisasukkaan mukaan hän osti osakehuoneiston Iso Roobertinkatu 1:stä vuonna 2017 ja muutti asuntoon joulukuussa 2017.

– Koko talo peruskorjattiin ja muutettiin remontissa toimistorakennuksesta asuintaloksi. Kun oli taloyhtiön ensimmäinen iso kokous, niin yhtiön rakennusaikainen hallitus sai vastailla moniin kysymyksiin siitä, miksi Easyhomes harjoittaa tällaista toimintaa talossa. Mielestäni hallitus ohitti kysymykset, niitä ei oikeastaan kommentoitu.

Asukkaan mukaan taloyhtiön nykyinen hallitus on tehnyt kaikkensa, jotta hotellitoiminta saataisiin talossa lopetettua.

– Minä olen valittanut isännöitsijälle ja Easyhomesille suoraan useita kertoja. Kyse on ammattimaisesta hotellitoiminnan harjoittamisesta, asukas harmittelee.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston seuraava kokous on 1. helmikuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Onko 11 vuokrakämppää ja kahvila hotelli? – Vuokranantaja: "Jouduimme viranomaisten hampaisiin"
    16.1.2019 8:20
  2. Helsingin keskustaan aukesi hyvin erikoinen hotelli – rakennettu jo vuonna 1966
    19.12.2018 12:59
  3. Suomen tunnetuin hotellipapukaija, Jaakko, 50, on poissa – oppi helsinkiläisten juuriensa vuoksi myös ruotsia ja suosi Presidentti-kahvia
    15.12.2018 8:17

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut