Hallitus haluaa tukea Helsingin juutalaisten turvallisuutta 300 000 eurolla – hanke varmistuu ensi viikolla

Helsingin Kampissa sijaitsevan juutalaisen synagogan turvaksi aiotaan ensi vuonna budjetoida 300 000 euroa. –  Wikimedia Commons / Jurek Durczak

Jari Pietiläinen

Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseen aiotaan sijoittaa 300 000 euroa. Määräraha koskisi ensi vuoden turvallisuusjärjestelyitä. Asiasta kertoivat hallitusryhmien edustajat tänään.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi, että turvapalvelut ostettaisiin pääosin yksityisiltä toimijoilta.

– Luonnollisesti myös poliisi kattaa juutalaisen seurakunnan turvallisuudesta osuutensa, mutta se ei ole tällä hetkellä sillä tasolla, etteivät he tarvitsisi myös yksityisiä turvapalveluita, Heinonen sanoi keskiviikkona eduskunnassa.

Sinisten Simon Elo pitää esitettyä summaa hyvänä alkuna, mutta toivoo samalla, että jatkossa seurakunta saisi turvallisuutensa takeeksi pysyvää rahoitusta.

Kokoomuksen Raija Vahasalo puolestaan korosti sitä, että muissa Pohjoismaissa valtio hoitaa turvallisuusasiat.

Varsinaista esitystä juutalaisen seurakunnan turvallisuusmäärärahoista odotetaan valtiovarainvaliokunnasta ensi viikolla.

Helsingin juutalainen seurakunta on viime vuosina ollut talousahdingossa joutuessaan panostamaan jatkuvasti lisääntyviä summia turvallisuutensa vuoksi.

Seurakuntaa kohtaan on muun muassa esitetty antisemitistisiä uhkauksia ja solvauksia. Uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat ovat liimailleet seurakunnan läheisyyteen omia juutalaisvastaisia tarrojaan.

Seurakunnan synagogan edustalla Helsingin Kampissa on lisätty valvontaa – nykyisin huomattava osa seurakunnan turvallisuusbudjetista kuluu vartijoiden palkkaamiseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Helsingin juutalaiset aloittavat turvallisuuskeräyksen – "Yli puolet jäsenmaksuista kuluu jo turvatoimiin"
    4.10.2018 11:02
  2. Juutalaiset ahtaalla Helsingissä – uusnatsit ja Israelin vastustajat häiriköivät synagogaa
    23.11.2017 19:30
  3. Helsingin kaduille halutaan muistokiviä keskitysleireillä murhatuille juutalaisille
    25.1.2016 13:42

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut