Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäikö kahvinkeitin päälle? – Katso, mikä on tyypillisin vahinko tyhjässä kodissa

Tuoreen kyselyn mukaan vesivuoto on tyypillisin vahinko, joka on sattunut suomalaisille heidän ollessaan poissa kotoa.

– Ollessani poissa kotitaloni putkistoon oli tullut jonkinlainen tukos, mikä aiheutti sen, että vettä tulvi asuntoni tiskialtaaseen ja sen kautta keittiön kaappeihin ja lattialle. Siitä seurasi kosteusvaurio keittiöön, kertoo eräs kyselyyn vastannut.

Vesihanojen sulkeminen on yleisin varotoimenpide, jonka suomalainen tekee jättäessään kotinsa tyhjilleen matkalle lähtiessään.

Yllättävän monia kodin turvallisuusasiat stressaavat loman aikana, sillä yli puolet suomalaisista jää miettimään, jäikö jokin turvallisuusasia tekemättä, kun he ovat poistuneet kotoaan.

Yleisin stressin aihe on kahvinkeitin tai jokin muu sähkölaite: lähes joka kolmas suomalainen jää pohtimaan, jäikö kahvinkeitin tai jokin muu sähkölaite päälle.

Toiseksi eniten mietityttää, jäikö ulko-ovi lukitsematta ja kolmanneksi, unohtuiko liesi päälle.

Tiedot selviävät Turvayhtiö Verisuren teettämästä kyselystä, johon vastasi yli 1 500 suomalaista.

Kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen julkaisee lomakuviaan surutta esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa, vaikka koti on tyhjillään. Innokkaimpia lomakuvien jakajia ovat nuoret.

– Ammattimaiset murtovarkaat saattavat käyttää sosiaalisen median kanavia selvittääkseen sopivia kohteita. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, kuinka laajalle kansalle lomastaan huutelee, sanoo Verisuren turvallisuusasiantuntija Tommi Heinimo