Lapsi osti vahingossa 198 arpaa Lidlin pullonpalautusautomaatista – näin helposti rahat voi saada takaisin

Osassa Lidlin ja K-kauppojen pullonpalautusautomaateista on ominaisuus, jossa panttirahoilla voi ostaa arpoja. Ostoksella tuetaan hyväntekeväisyyskohteita. Panokseksi voi laittaa joko koko pullonpalautuksesta kertyneen potin tai osan siitä.

Arvan osto voi tapahtua myös vahingossa, kuten kävi Kiljusten blogia pitävän naisen perheelle.

Blogissa äiti kertoo, että hän oli jättänyt lapsensa palauttamaan pulloja samalla kun keräsi itse ostoksia Lidlistä. Lapsi palautti 32 pulloa, joiden pantit olivat yhteensä 9,90 euroa. Äidin ja lapsen yllätykseksi koneen antamassa kuitissa luki pyöreät nolla euroa.

– Pullonpalautuksesta ei tullutkaan rahoja, vaan hän (lapsi) oli ymmärtämättään osallistunut kaikilla rahoilla arpajaisiin. 9,90 eurolla oli saanut 198 arpaa. Niistä ei muuten yksikään edes voittanut, äiti kirjoittaa.

Äiti kritisoi painikkeita, joilla osallistuminen arvontaan tehdään.

– Palautetaan nappi oli muistaakseni sinisellä tai vihreällä. Arpajaisnappi punaisella. Minua kuitenkin ärsytti se, että tässä oikeakätisten maailmassa arpajaisnappi oli oikealla ja palautus vasemmalla.

Äiti ihmettelee, että miksi pullonpalautuksen arpajaisissa ei ole ikärajaa, mutta Veikkauksen raha-arpoja ostaakseen täytyy olla 18-vuotias.

Pullonpalautusarpajaisia järjestävä Parpa Oy kertoo nettisivuillaan, ettei palautusarpajaisissa ole ikärajaa. Yrityksen sivulla on myös ohjeet, miten toimia, jos ostaa arpoja vahingossa.

– Lähetä kuva kuitista osoitteeseen asiakaspalvelu@parpa.fi Liitä mukaan pankkiyhteystietosi, nimesi ja puhelinnumerosi, sekä lyhyt kuvaus tapahtuneesta, niin palautamme rahat, sivulla kerrotaan.

Kirjoitus on kerännyt blogiin kymmeniä kommentteja. Yksi lukija kertoo, että hän osallistuu pullonpalautuksessa arpajaisiin joka kerta minimisummalla. Hän kertoo voittaneensa kerran kymmenen euroa. Myös toinen kommentin kirjoittanut kertoi voittaneensa viiden tai 50 euron lahjakortteja.

Suurimmat voitot arvoilla ovat tuhannen ja jopa 100 000 euron voitot.

Arpojen ostosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut