Kuka ostaa yli 500 000 euron asunnot Helsingissä? Kysyimme kiinteistönvälittäjältä

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Pääkaupunkiseudulla yli puolen miljoonan arvoisten asuntokauppojen osuus on kasvanut jatkuvasti. Esimerkiksi viime vuonna jo useampi kuin joka kymmenes koti myytiin Helsingissä yli 500 000 euron kauppahinnalla.

– Tällä hetkellä tavalliset perheasunnotkin maksavat puoli miljoonaa euroa, jos ne sijaitsevat hyvillä alueilla. Näitä alueita ovat tietenkin Helsingin kantakaupunki, mutta myös esimerkiksi Itä-Helsingin merelliset kaupunginosat, vaikkapa sitten Jollas, Laajasalo ja Marjaniemi, kertoo Kahdeksas päivä Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karppinen

Myös Pakilassa ja muualla Pohjois-Helsingissä on myynnissä puoleen miljoonaan euroon yltäviä omakotitaloja.

Karppisen edustama Kahdeksas päivä on yksi kiinteistönvälitysalan uusimmista yrityksistä Suomessa ja se työllistää satakunta kiinteistönvälittäjää. Yritys tekee yli 2 000 asuntokauppaa vuodessa pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Jussi Karppisen mukaan reilun 500 000 euron arvoasuntoja ostavat suhteellisen harvoin yksinasuvat, vaan niiden ostajat ovat perheellistä väkeä.

– On mielenkiintoista, että viimeisten vuosien aikana näiden puolen miljoonan euron asuntojen sijainnissa ei juurikaan ole tapahtunut muutoksia. Toisaalta on melko vaikeaa ennakoida, mikä alue milloinkin nousee arvoonsa, Karppinen luonnehtii.

Kun aiemmin asunnonostajat halusivat hulppeita pientaloja kehyskunnista, nyt puolestaan ostetaan suuria, kalliita kerrostalokoteja Helsingin kantakaupungista.

Yksittäisen kaupunginosan status ei asuntokaupan osalta synny Karppisen mukaan hetkessä – eikä sen syntyminen ole yksiselitteistä.

– Helsingissä esimerkiksi Myllypuron ja miksei myös Kontulan arvo on nousemassa ainakin näin asuntokauppaa tekevän silmissä, Karppinen kertoo.

Aiheeseen liittyvää

 1. Huima muutos 500 000 euroa maksavien asuntojen kaupassa – "Suomi pitäisi jo jakaa kahteen asuntomarkkinaan"
  23.4.2018 8:48
 2. Asuntokaupan kasvu hidastui – kerrostaloasunnot kallistuvat silti edelleen pääkaupunkiseudulla
  16.4.2018 10:52
 3. Helsingin asuntokaupassa on uusi yllättäjä – tämän trendialueen kodit myydään jopa vain päivissä
  14.11.2017 19:45
 4. Suomen asuntokauppa vilkastui tänä vuonna – muutamassa kaupungissa huimaa kasvua
  25.7.2017 19:15
 5. Kauas kodit karkaavat, keskituloinen? – Ilmiö voimistuu: Pikku asunnot sijoittajille, kalliit 500 000 euron asunnot hyvätuloisille
  25.4.2017 8:52
 6. Uudet arvoasunnot tyhjänä home-epäilyjen takia – "Uskomatonta, että asiat tiedostetaan mutta joka päivä tulee lisää"
  20.6.2016 10:43

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut