K-ryhmä aloitti ruoan verkkokaupan Kiinassa – Pirkka-tuotteet marssivat nyt Aasiaan

K-ryhmä on aloittanut ensimmäisenä suomalaisena päivittäistavarakaupan toimijana verkkokaupan Kiinassa. Hankkeen myötä suomalaisten elintarvikealan toimijoiden tie Kiinan kasvaville markkinoille helpottuu.

Verkkokaupan avauksessa on mukana useita suomalaisia elintarvikealan toimijoita, kuten Paulig, Fazer ja Kiantama. Verkkokauppa toteutetaan yhteistyössä verkkokauppayhtiö Alibaban kanssa.

– Meillä on vahva kansainvälinen tavarakaupan osaaminen Kaukoidän ja Aasian markkinoilta, ja olemme jo pitkään tuoneet elintarvikkeita ja käyttötavaraa Kiinasta. Vienti on meille seuraava luonnollinen askel, kertoo K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander.

Hänen mukaansa puhdas ja terveellinen ruoka on nyt ja tulevaisuudessa suomalaisten kilpailuvaltti maailmalla.

– Kiina on maailman suurin ja kehittynein ruoan verkkokauppamarkkina, josta lähdemme nyt ammentamaan oppeja. Kehitämme verkkokauppaa kumppaneidemme kanssa ketterästi ja start-up-hengessä, Helander arvioi.

Tavarantoimitukset Kiinaan ovat käynnistyneet, ja kiinalaiset kuluttajat voivat tästä päivästä eteenpäin tilata tuotteita Alibaban verkkokaupasta.

Verkkokaupan valikoimaa laajennetaan lähikuukausina, ja yhteistyöhön tulevat mukaan muun muassa Valio, Raisio, Finn Spring ja Roberts. Suomalaisten brändituotteiden lisäksi K-ryhmän oma tuotemerkki, Pirkka, on mukana valikoimissa.

– Kiinalaiset arvostavat suomalaisten tuotteiden korkeaa laatua, aitoutta ja turvallisuutta. Suomalaisille tuotteille on kasvava kysyntä Kiinan markkinoilla, ja olemme tyytyväisiä, että pystymme tarjoamaan verkkokauppojemme 466 miljoonalle vuosittaiselle aktiivikävijälle mahdollisuuden tutustua niihin, sanoo Alibaban Iso-Britannian, Irlannin ja Pohjoismaiden toiminnoista vastaava toimitusjohtaja David Lloyd

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut