"Jatkamme vuorojen ajamista tärkeimmillä reiteillä" – VR leikkaa junaliikennettä isolla kädellä

Koronatilanteen vuoksi VR on päättänyt kaukojunaliikennettä koskevista lisäsupistuksista. Taustalla on matkustajamäärien jatkunut romahdus ja Suomen hallituksen linjaus tarpeettoman vapaa-ajan matkustuksen välttämisestä. VR jatkaa kuitenkin tärkeimpien junavuorojen liikennöimistä, turvaten välttämättömän työ- ja asiointimatkustamisen ja varmistaen siten myös yhteiskunnan kriittisten alojen toiminnan, kerrotaan tiedotteessa.

Koronatilanteen vuoksi junien matkamäärät ovat laskeneet noin 90 prosenttia sekä VR:n kauko- että lähiliikenteessä.

– Matkamäärien romahtamisella on liiketoiminnallemme valtavan tappiolliset vaikutukset, mutta haluamme edelleen vastuullisena toimijana turvata kriittisten alojen töihin pääsyn – ja siten esimerkiksi sairaaloiden ja paloasemien toiminnan. Jatkamme siis vuorojen ajamista tärkeimmillä reiteillä, jotta varmistamme kuljetuksen sitä tarvitseville näinä vaikeina aikoina. Haluamme yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa muistuttaa, että Suomen hallituksen ohjeiden mukaisesti kaikkea paitsi aivan välttämätöntä työ- ja asiointimatkustamista tulisi toistaiseksi välttää. Seuraamme tilanteen kehittymistä kuitenkin jatkuvasti ja tarvittaessa reagoimme muutoksiin nopeasti liikennettä lisäämällä, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson kertoo tiedotteessa.

Liikennettä kokonaisilla yhteysväleillä ei lopeteta. Nyt päätetyt supistukset ovat voimassa 4.–24. toukokuuta. VR kertoi jo aiemmin 14. huhtikuuta voimaan tulevista kauko- ja lähiliikenteensä noin 15 prosentin supistuksista sekä yöjunien ja Venäjän liikenteen tauolle jäämisestä.

Vaikka liikennöitävät junavuorot kulkevat lähes tyhjinä, jatkaa VR runsaalla kalustomäärällä ajamista. Junissa on siis hyvin tilaa matkustaa väljästi, turvaväli huomioiden.

Venäjän liikenne, eli Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivä Allegro-juna sekä Helsingin ja Moskovan välillä liikennöivä Tolstoi-juna jäivät toistaiseksi tauolle jo 18. maaliskuuta. alkaen. Myös yöjunaliikenne jäi tauolle jo aiemmin: Kolarin yöjunien osalta 29. maaliskuuta alkaen ja muun yöjunaliikenteen osalta 6. huhtikuuta alkaen.

Supistukset eivät vaikuta VR:n operoimaan pääkaupunkiseudun HSL-lähijunaliikenteeseen, vaan se jatkuu normaalina.

Noin kaksi kolmasosaa vuoroista ajetaan

Kaukoliikenne, uudet muutokset 4. touko k uuta alkaen

Helsinki–Jyväskylä(–Kuopio)

Helsinki–Kuopio(–Kajaani)

Helsinki–Kouvola–Joensuu

Helsinki–Oulu

Helsinki–Vaasa

Helsinki–Tampere

Ajetaan noin puolet vuoroista

Helsinki–Turku

Turku–Tampere

Pori–Tampere

Kuopio–Oulu

Lahti–Kouvola

Kouvola–Kotkan satama

Muut muutokset

Oulu–Rovaniemi-välillä perutaan yksi vuoro päivässä molempiin suuntiin

Hanko–Karjaa-välillä kiskobussiliikenne korvataan linja-autoilla 4. toukokuuta alkaen. Tämä vaikuttaa myös jonkin verran matka-aikoihin ja siten aikatauluihin.

Savonlinna–Parikkala-välillä jatketaan liikenteen korvaamista linja-autoilla.

Muutokset ovat voimassa 24. toukokuuta saakka. Päätökset kesän aikataulujen osalta tehdään myöhemmin, yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.

Muutoksilla ei ole vaikutusta VR:n tavaraliikenteelle.

Tarkemmat tiedot junavuorojen muutoksista löytyvät osoitteesta vr.fi/liikennetilanne. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka peruttavaan junavuoroon, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut