Ruistislaamo panee paukut nyt käsidesin tuotantoon: "Alkoholin kulutus on vähentynyt"

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ruistislaamona tunnettu pohjalaisyritys Kyrö Distillery Company tiedottaa alkavansa valmistaa käsidesiä. Tuotanto alkaa Pohjanmaan Isossakyrössä torstaina.

– Alkoholinkulutus on tällä hetkellä vähentynyt, sillä osa ravintoloista ja baareista on jouduttu sulkemaan. Tämän seurauksena meiltäkin vapautui tuotantokapasiteettia eikä pitkään tarvinnut miettiä, miten tämä hyödynnetään, tislaamo tiedottaa.

Yritys aikoo myydä käsidesinsä ensimmäiset erät ensisijaisesti kohteisiin, joilla on yhteiskunnallisesti merkittävin vaikutus.

– Käsien desinfiointiaineesta on maailmanlaajuisesti huutava pula. Olemme tehneet kaikkemme, jotta tuotanto on saatu nopeasti pystyyn, Kyrön brändijohtaja Mikko Koskinen ilmoittaa tiedotteessa.

– Haasteita on aiheuttanut niin raaka-aineiden kuin käsidesille ja -huuhteelle soveltuvien pullojen ja korkkien saatavuus.

Käsidesit pakataan Pohjanmaalla viiden litran kanistereihin julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioille.

Kuluttaja-asiakkaille tuotetta on tarkoitus saada myöhemmin myyntiin puolen litran pakkauksissa.

Idea sinällään ei ole uusi, pohjalaistislaamo muistuttaa.

– Alkoholialan toimijoilla niin Suomessa kuin ulkomailla on suuri halu auttaa haastavassa tilanteessa tuottamalla käsidesiä. Käsidesiä tekevät Kyrön lisäksi Suomessa muiden muassa Olaf Brewing ja Helsinki Distilling Company, ja maailmalla esimerkiksi Brewdog, brändijohtaja Koskinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.