Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki jatkaa kouluruoan tarjoamista 1.–9-luokkalaisille: "Jatko katsotaan tämän viikon jälkeen"

Helsingin kaupunki jatkaa kouluruoan tarjoamista, vaikka koulut on suljettu valtioneuvoston päätöksellä koronaivirustilanteen takia.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen kertoi HU:lle eilen, että lähopetuksessa oleville ja myös muille 1.-3- luokkien alakoululaisille ainakin järjestetään ruokailu koululla.

Samana iltana Pakarinen kertoi Facebookissa, että ruokailu järjestetään Helsingin kouluissa lähiopetuksessa oleville, joiden vanhemmat työskentelevät ns. krittisillä aloilla sekä erityisen tuen päätöksen saaneet lapsille.

Lisäksi myös kaikki helsinkiläiset peruskoulun1.-9.-luokkien ja lisäopetuksen oppilaat voivat tulla syömään omalle koululle ainakin tämän viikon ajan.

- Katsotaan jatkoa myöhemmin, Pakarinen totesi Facebookissa.

Ruokailu järjestetään, koska koululounas on monelle lapselle päivän ainoa lämmin ateria. Tämän viikon jälkeen katsotaamn muun muassa syömässä käyneiden oppilaiden määrän perusteella, miten kaupunki toimii jatkossa.

Katso täältä valtioneuvoston lista kriittisiksiluokitelluista aloista, joilla työskentelevien lapsille 1.-3.-luokkalaisten lähiopetus koko maassajärjestetään.

Varhaiskasvatusta järjestetään edelleen jalapsen voi tuoda hoitoon, mikäli tämä on terve. Helsingin kaupunki suosittelee, että vanhemmat yrittävät järjestää lasten hoidon kotona, mikäli mahdollista.