Pulitzer-palkittuun kirjaan pohjautuvaa musateatteria Suomenlinnaan

Ryhmäteatterin kesäteatterissa Suomenlinnassa nähdään ensi kesänä Seitsemännen portaan enkeli -musiikkiteatteriesitys. 13. kesäkuuta ensi-iltansa saavassa esityksessä seurataan Frank McCourtin (Santtu Karvonen) tragikoomista ja pakahduttavaa kasvutarinaa Irlannissa, jossa hän asuu äitinsä (Meri Nenonen), isänsä (Juha Kukkonen) ja sisarustensa kanssa.

Ryhmäteatterin nettisivuilla Seitsemännen portaan enkeliä kuvataan tunteiden vuoristoradaksi, jossa kuljetaan naurusta kyyneliin ja takaisin. Köyhyyden, sairauksien ja ankeuden vastavoimana on lämpö, rakkaus ja ronski huumori. Esityksen ohjaa Johanna Freundlich, musiikista vastaa live-orkesteri, jota johtaa irlantilaisen musiikin Suomen uranuurtaja Matti Kallio Rooleissa nähdään lisäksi Robin Svartström, Jouni Innilä, Aarni Kivinen, Sari Mällinen ja Suvi Blick (TeaK). Matti Kallion kanssa orkesterissa soittavat Petri Hakala ja Heikki Kangasniemi.

Irlantilais-amerikkalainen kirjailija Frank McCourt tuli esikoiskirjailijaksi kuusikymppisenä, kun hän jätti luokanopettajan työnsä ja kirjoitti omaelämäkerrallisen Seitsemännen portaan enkelin ( Angela's Ashes). Kirjasta tuli jättimenestys, joka oli bestseller-listan kärjessä yli vuoden, voitti muun muassa Pulitzer-palkinnon ja teki McCourtista maailmankuulun.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut