Tunnetko jo Viron kaikki pääkaupungit?

Viron virallinen pääkaupunki Tallinnan on tuttu suurimmalle osalle suomalaisista, mutta tiesitkö, että Virolla on myös monta muuta pääkaupunkia?

Thea Ekholm

Viron kesäpääkaupunki on oikeutetusti upeasta hiekkarannastaan ja kylpylöistään tunnettu Pärnu Itä-Virossa sijaitseva rajakaupunki Narva on puolestaan Viron syyspääkaupunki. Narva ottaa tämän tittelin vastaan aina syyspäiväntasauksen päivänä eli 22. tai 23. syyskuuta. Narvan rantapromenadi onkin mainio paikka ihailla syksyn ruskaa.

Etelä-Virossa sijaitseva Otepää on Viron talvipääkaupunki ja talviurheilun ykköskohde. Siellä sekä kilpaurheilijat että amatöörit käyvät hiihtelemässä. Viron kevätpääkaupunki on kukkamarkkinoista tunnettu Türi Keski-Virossa Järvamaalla. Tänä vuonna kukkamarkkinat järjestetään Türissa 15.-17. toukokuuta.

Vuodenaikapääkaupunkien lisäksi Virolla on vielä kulttuuripääkaupunki, joka on tietenkin maan toiseksi suurin kaupunki, yliopistostaan tunnettu Tartto Viron suurimman saaren, Saarenmaan pääkaupunki Kuressaare on puolestaan Viron hääpääkaupunki ja tilastojen mukaan myös Viron aurinkoisin kaupunki. Tästä syystä se on ollut vuodesta 2017 lähtien ollut Viron aurinkopääkaupunki. Ja lista sen kuin jatkuu… Saku on Viron olutpääkaupunki ja viinipääkaupunki on Põltsamaa, Hiidenmaan Kärdla taas on laulupääkaupunki ja Peipsijärven Kallaste on Viron kalastuspääkaupunki.

Lue lisää Viron pääkaupungeista Visit Estonia -sivustolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut