Fotografiskan kevään uutuusnäyttely esittelee konseptitaiteilija Lina Iris Viktorin erikoislaatuisia valokuvia

Tallinnan Fotografiskassa avautui 20. helmikuuta brittiläisliberialaisen konseptitaiteilija Lina Iris Viktorin Dark Testament -näyttely.

Thea Ekholm

Lina Iris Viktorin taiteessa yhdistyvät valokuvaus, maalaaminen, performanssit ja veistoksellisuus sekä muinaiset kultaustekniikat. Näyttelyä voikin kuvata sanoilla tumma, kultainen ja monikerroksinen.

Renée Mussain kuratoiman näyttelyn valokuvat ovat monimutkaisia, tiheästi kerrostettuja pintoja, joille on tunnusomaista 24 karaatin kultauksen käyttö. Teosten taustalla on Afrikan diasporan monimutkainen historia.

Taiteilija on tutkinut ”mustuuden” kulttuurisia, historiallisia ja aineellisia vaikutuksia ja monipuolisia kansakuntia. Näyttelyn kuraattorin Renée Mussain mukaan Lina Iris Viktorin ainutlaatuisen taiteellisen käytännön ydin on monimutkainen kulttuurikertomus. Taiteilija kutsuu teostensa avulla katsojia kuvittelemaan pimeyden ja valon merkityksen menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden teosyhteyden kautta.

Dark Testament -näyttely on avoinna 10. toukokuuta 2020 saakka.

Fotografiska Tallinn, Telliskivi 60a-8, Tallinna

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut