Lue vinkit Viron itsenäisyyspäivän viettoon Tallinnassa!

Maanantaina 24. helmikuuta vietetään Viron 102. itsenäisyyspäivää, joka on tietenkin kansallinen juhlapyhä ja myös vapaapäivä.

Thea Ekholm

Tallinnassa jotkut kohteet ovat itsenäisyyspäivänä suljettu, mutta monet nähtävyydet ovat avoinna ja niissä on juhlapäivän kunniaksi erikoisohjelmaa. Huomioi, että itsenäisyyspäivän aattona sunnuntaina 23. helmikuuta moni nähtävyys sulkeutuu 3 tuntia normaalia aikaisemmin. Tarkista siis tarkat aukioloajat nähtävyyksien verkkosivuilta.

Viron itsenäisyyspäivänä Tallinnassa ovat avoinna muun muassa Viron historiallisen museon Suurkillan talo ja Maarjamäen kartano, Viron teatteri- ja musiikkimuseo, Viron ulkoilmamuseo Rocca al Maressa, Viron elokuvamuseo, Energian oivalluskeskus, Tallinnan tv-torni, Tallinnan eläintarha, keksintötehdas Proto, Tallinnan maailmanpyörä, Vanhankaupungin luistinkenttä ja Tallinnan kasvitieteellinen puutarha,

Tallinnan matkailuneuvonta on avoinna itsenäisyyspäivänä klo 10.00-17.00.Miehitysten ja vapauden museo Vabamu ja KGB:n vankisellit avaavat ovensa itsenäisyyspäivän kunniaksi jo klo 08.00 ja sisäänpääsyliput myydään alennettuun hintaan. Lisäksi luvassa on musiikkiesityksiä ja askartelua lapsille.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan myös Kiek in de Kök -linnoitusmuseossa, joka on maanantaina avoinna klo 08.00-15.00. Luvassa on museokierroksia ja työpajoja. Neitsyttornin kahvilassa on tarjolla erikoismenu juhlapäivän kunniaksi. Lisäksi museon pihalla palaa elävä tuli ja tarjolla on lämmintä keittoa ja voileipiä itsenäisyyspäivän paraatin katsojille.

Maanantai-iltana on vielä luvassa ilmainen itsenäisyyspäivän konsertti Vanhassakaupungissa Mustapäiden talossa (Pikk 26). Esiintymässä ovat muun muassa Tallinnan kamarikuoro.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut