Tampere saapuu Tallinn Music Weekille

Kaupunkifestivaali Tallinn Music Week järjestetään Viron pääkaupungissa 25.-29. maaliskuuta. Tänä vuonna festivaalin erikoisvieraana on Tampereen kaupunki, joka esittelee festivaalilla niin Tampere-taloa, Muumeja kuin Euroopan kulttuuripääkaupunkiehdokkuuttaan.

Thea Ekholm

Tampere isännöin Tallinn Music Festivalin avajaistapahtumaa 26. maaliskuuta valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa. Illan isäntinä toimivat Tampere-talo ja kaupungin kulttuuripääkaupunkiehdokkuutta ajava Tampere 2026 -tiimi. Esiintymässä ovat jazzkitaristi Jarmo Saari yhtyeineen, Tapani Rinne ja Radioton, juuri kaksi Emma-palkintoa voittanut laulaja-lauluntekijä Jesse Markin sekä virolainen Anna Kaneelina

Tänäkin vuonna yksi Tallinn Music Festivalin erikoisimmista ja intiimeimmistä konserttipaikoista on Kalamajassa sijaitseva Kaljun babtistiseurakunnan kirkko, jossa TampereRaw-yhtye esittää suomalaissäveltäjä Cecilia Damströmin musiikkia teemalla naisen kohtalo. Esitys on omistettu kahden rohkean suomalaisnaisen, Jean Sibeliuksen vaimon Aino Sibeliuksen ja kirjailija Minna Canthin, muistolle.

Myös Muumit esittäytyvät Tallinn Music Weekin aikana Tallinnassa, kun Fotografiska isännöi festivaalin ajan Muumi-näyttelyä. Se saapuu Viroon Tampereen Muumimuseosta. Fotografiskaan avataan myös näyttelyn ajaksi Muumi-aiheinen pop up -myymälä. Lisätietoja Tallinn Music Weekista löydät tapahtuman verkkosivuilta. Lippuja tapahtumaan voit ostaa täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut