Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtateillä oli pääsiäisenä liikennettä jopa 90 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten

Suomalaiset liikkuivat pääsiäisen aikana ennätyksellisen vähän. Tieliikenne oli ennakoidusti hiljaista, mutta koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika näkyi myös merellä ja ilmassa.

Osassa valtateiden mittauspisteitä liikennettä oli pääsiäisenä jopa 90 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin, tiedottaa liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland.

Esimerkiksi Uudellamaalla nelostiellä Levannon ja Renkomäen mittauspisteillä liikennettä oli lähes 90 prosenttia, ja kolmostiellä Janakkalan pisteellä lähes 80 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Välttämätön työmatka- ja tavaraliikenne toimii pääsääntöisesti normaalisti.

Rautateillä junien määrät ovat supistuneet selvästi peruutusten vuoksi. Muun muassa Venäjälle suuntautuva matkustajajunaliikenne loppui kokonaan 18. maaliskuuta.

Pääsiäisviikolla kaukoliikenteen liikennemäärät rautateillä vähenivät edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta noin kymmenen prosenttia. Lähiliikenteen vuorot pysyivät käytännössä lähes ennallaan.

Tästä viikosta lähtien VR supistaa kauko- ja lähijunaliikennettään noin 15 prosenttia. Uusien muutosten myötä kaukoliikenteen supistukset nousevat toukokuussa yli 40 prosenttiin.

Lisäsupistukset ovat voimassa 24. toukokuuta asti.

Merellä matkustajaliikenne käytännössä päättyi 11. huhtikuuta. Rahtiliikenteessä satamien aluskäynnit ovat säilyneet toistaiseksi lähes tavanomaisella tasolla.

Lentoliikenteessä laskeutumisten ja nousujen määrät kutistuivat maaliskuusta alkaen rajusti. Suomessa on lentoja nyt noin 90 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Suurin osa lentoliikenteestä on käytännössä loppunut matkustusrajoitusten ja lentoyhtiöiden peruutusten seurauksena.

Kansainvälinen lentoliikenne keskittyy rajoitusten ajan Helsinki-Vantaalle, Turkuun ja Maarianhaminaan.