Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sortti-asemilla kevät on kiireistä aikaa, mutta nyt asiakasmäärää rajoitetaan koronan takia

Sortti-asemien asiakasmäärää rajoitetaan koronatilanteen vuoksi. Asemille pääsee tästä viikosta lähtien vain 10–20 asiakasta kerrallaan.

Aiemmin jo rajoitettiin Sortti-asemien infopisteissä asioivien määrä viiteen. Rajoitukset ovat voimassa ainakin 13. toukokuuta asti.

Asemien koko vaikuttaa siihen, montako asiakasta pääsee sisälle yhtä aikaa, tiedottaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY). Asiakkaita käy keväällä runsaasti, joten kahden metrin turvavälin pitäminen on lähes mahdotonta.

HSY:n mukaan on myös mahdollista, että kaikki eivät ehdi asioida asemalla ennen kuin se suljetaan.

– Sortti-asemilla on käynyt tavallista enemmän asiakkaita viime aikoina. Kevät on toki pihojen ja varastojen siivoamisen aikaa, minkä vuoksi pidämme asemamme edelleen auki. Joudumme rajoittamaan asiakkaiden määrää asemilla, jotta pystymme takaamaan tarvittavan turvavälin näinä poikkeusaikoina. Tämä valitettavasti aiheuttaa joillakin asemilla sen, että asiakkaat joutuvat odottamaan portilla, ennen kuin pääsevät sisälle, kertoo tiedotteessa HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Eniten asiakkaita käy yleensä maanantaina ja perjantaina iltapäivisin ja iltaisin.

Vilkkaimmat asemat ovat Konala ja Kivikko. Muilla asemilla ja ruuhka-aikojen ulkopuolella asioidessa voi välttyä jonottamiselta.

HSY huomauttaa, että jos jätteiden tuominen Sortti-asemalle ei ole aivan välttämätöntä, ne kannattaa tuoda epidemian jälkeen.

Jos kuitenkin jätteitä on pakko tuoda, HSY suosittelee itsepalvelumaksamista ja verkkomaksua.

Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on Sortti-kortti-asiakkaiden käytössä itsepalvelumaksulaitteet.

Kivikon Sortti-asemalla on kaikille henkilöasiakkaille testikäytössä itsepalvelumaksulaitteet sekä eSortti.fi-palvelu, jossa voi ilmoittaa ja maksaa jätteet etukäteen.

– Kannattaa tuoda isompi lasti kerrallaan ja toimia ripeästi, jotta seuraavat asiakkaat pääsevät asemalle. Toivomme myös, että kukaan ei tule flunssaisena Sortti-asemalle, Mäntynen ohjeistaa.

Asemien aukiolot voi varmistaa HSY:n verkkosivuilta.