Kuva: Roskakaaos repesi Kallion pihoilla –  "Irtojätteen määrä on poikkeuksellinen"

Linnut levittivät Porvoonkadulla roskapusseja maanantai-iltana. HSY:ssä kiinnitettiin huomiota muun muassa suurien jätesäkkien määrään, joka viittaa pääsiäisenä tehtyihin suursiivouksiin. HSY:n mukaan jäteastiat on siivottu tiistain aikana. Aapo Siippainen
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Pääsiäinen sai monen kerrostalon pihan näyttämään kaatopaikalta Kalliossa ja sen lähialueilla.

Esimerkiksi Porvoonkadulla sijaitsevan kerrostalon pihalla kaikki jäteastiat olivat täynnä. Niiden ympärillä oli useita kymmeniä roskapusseja, joiden sisältöä linnut levittivät.

– Maanantaina tulleiden raporttien mukaan irtojätteen määrä on Kallion alueella ollut poikkeuksellinen, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

Nuutinen kiinnitti huomiota, että syväkeräysastioiden vieressä oli ylimääräisenä jätteenä suuria mustia säkkejä.

– Kuljettajat ovat merkanneet ylimääräisenä jätteenä paljon säkkejä ja se viittaa vahvasti siihen, että ihmisillä on ollut pyhien aikana aikaa siivota nurkkiaan ja kaappejaan ylimääräisestä tavarasta.

Pääsiäinen aiheutti muutoksia jätteiden keräyksen aikatauluun.

– Monessa taloyhtiössä on pienet sisäpihat ja vähän tilaa jäteastioille. Tämän vuoksi jätteitä käydään tyhjentämässä useamman kerran viikossa. Kapasiteetti loppuu, kun tyhjennysväli poikkeaa normaalista.

 Nuutinen sanoo, että esimerkiksi Porvoonkadulla olevia jäteastioita on tyhjennetty tiistain aikana.

Lue myös: Sortti-asemilla kevät on kiireistä aikaa, mutta nyt asiakasmäärää rajoitetaan koronan takia

Kotitalouksissa syntyy nyt normaalia enemmän muun muassa ruoanlaitosta syntyvää jätettä, koska moni tekee työt ja käy koulua etänä.

Helsingin kokonaisjätemäärässä ei ole Juho Nuutisen mukaan merkittävää muutosta, koska vastaavasti työpaikkoja ja kouluja on suljettuina.

– Totuus on, että jäteastiat ovat melko täynnä ja kannet irvistelevät paikoittain. Jätemäärät ovat kuitenkin stabiilit verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Asiakaspalveluun ei ole syntynyt ruuhkaa vaikka osa ihmisistä on halunnut tehdä muutoksia jäteastioiden tyhjennysväliin ja kokoon.

– Jätehuolto toimii normaalisti. Tyhjennysvarmuus on tällä hetkellä 99,8 prosenttia. Eli tyhjennykset tehdään täysin oikeina päivinä.

Lue myös: Puolet matkustajista lensi ulos junasta Helsingissä – korona räjäytti pummilla matkustamisen määrän

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut