Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki väläyttää kerrostalojen purkamista Oulunkylässä – Asukas: "Kauhuskenaario on, että asunnoista ei makseta juuri mitään"

RAKENTAMINEN Oulunkylän keskustaa halutaan tiivistää.

Oulunkylässä asukkailla on noussut huoli kaupungin alustavista suunnitelmista purkaa osa Oulunkylän torin viereisistä asunnoista uusien talojen tieltä. Torin eteläpuolelle rakennettaisiin uusi ostari.

–Kauhea epätietoisuus vallitsee. Tilanne on aika katastrofaalinen, sanoo omistusasunnossa asuva Maarit Laaksonen

Raide-Jokeri-päätöksenjälkeen kaupunki alkoi laatia suunnitelmia Oulunkylän kehittämiseksi. Yhdessä kolmesta mallissa Ogelin kauppakeskus on siirretty torin tuntumaan Tapio Rautavaaran muistopatsaan kupeeseen, torin eteläpuolelle.

Kahdessa vaihtoehdoista suunnitelmien toteuttaminen tietäisi olemassa olevien, muun muassa Laaksosen talon purkamista.

–Ongelmana on ollut, että tori on ollut kuollut, sanoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen torin kehittämistarpeista.

Nykyinen ostoskeskus on huonokuntoinen.

Laaksosen huoli kohdistuu yli 30 vuotta sitten ostettuun asuntoon ja tontinvuokraan, joka umpeutuu kymmenen vuoden kuluttua.

– Kun tontin vuokra-aika menee nollille, asuntojen arvolle käy samalla tavalla. Jos kauhuskenaario toteutuu, taloista ei makseta juuri mitään.

Vaihtoehtoja alueen kehittämiseksi esiteltiin marraskuussa Oulunkylä-seuran tilaisuudessa, jossa talojen purkaminen tuli monille yllätyksenä.

–Kun aikoinaan yli 30 vuotta sitten ostimme asuntoa, ei tullut mieleenkään, että näin voisi käydä. Tällä asiassa on myös isompaa merkitystä, Laaksonen toteaa ja viittaa myös muihin kaupungin mailla oleviin vuokratontteihin.

Päätöksiä purkamisesta kuin rakentamisestakaan ei ole vielä tehty.

–Työ tähtää Oulunkylän keskustaan vuonna 2030. Nyt halutaan käynnistää keskustelu, kuinka suuria muutoksia halutaan tehdä. Suunnittelijallakaan ei ole vielä mielipidettä, joten tilanne on hyvin avoin, rauhoittelee Antila-Lehtonen.

Muutoksen tavoitteena on saada asuntoja hyvien yhteyksien varrelle.