Some yhdistää parittomat – "Seurustelusuhteen haku ei tässä ole se pääasia"

Sinkkuudesta ja yksinäisyydestä on viime aikoina puhuttu paljon. Lauttasaarelainen Heidi Wallenius, 39, ei kokenut itseään oikein kummaksikaan, mutta halusi tutustua samanhenkisiin ihmisiin.

–Koiran kautta olin tutustunut muihin koiranomistajiin, kertoo neljä vuotta Lauttasaaressa asunut Wallenius.

Wallenius päätti perustaa Facebook-ryhmän Helsingin Larun Parittomat.

–Sinkku on joku, joka etsii aktiivisesti kumppania ja Facebookin sinkkuryhmissä jutut ovat usein kuin Tinderissä, Wallenius luonnehtii.

Hänestä pariton on osuvampi termi ihmiselle, jolla ei ole kumppania, mutta jolle pääasia ei kuitenkaan ole seurustelusuhteen etsiminen. Pariton ei välttämättä koe itseään yksinäiseksikään.

–Perustin ryhmän, jossa voi verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa ja ystävystyä. Optio rakkauteen toki on, jos joku kolahtaa, mutta ryhmän kautta voi löytää myös harrastuksen ja uusia tuttavuuksia, Wallenius sanoo.

–Yhdistävä tekijä voi olla vaikka hevosharrastus tai porilaisuus. Yksi kertoo olevansa kotoisin Porista ja yhtäkkiä ketjuun ilmaantuu muutama muukin, Wallenius naurahtaa.

Optio rakkauteen toki on, jos joku kolahtaa."

Larun parittomissa suurin osa noin 400:sta jäsenestä on 30–40-vuotiaita. Ikä- tai kokorajoitusta ei ole, mutta naimisissa tai muuten parisuhteessa olevia ei ryhmään hyväksytä.

Wallenius pohtii, että parikymppiset pyörivät ehkä enemmän Tinderissä ja baareissa. Hän itse ei jaksa kumpaakaan.

–Ihmisillä on erilaisia tarpeita. Ryhmän kautta voi tavata ihmisiä, joiden kanssa voi mennä kävelylle, kahville tai vaikka kulttuuritapahtumaan.

Walleniuksen tavoite on, että ryhmä pyörii omillaan, jäsenten aktiivisuuden varassa.

–Kannustan kaikkia esittäytymään ja kertomaan itsestään ryhmässä. Esimerkiksi työpaikka ei välttämättä ole olennainen tieto. Myös työttömät ja eläkeläiset ovat tervetulleita. Itse keskityin omassa esittelyssäni harrastuksiin, sanoo kaupallisella alalla työskentelevä Wallenius.

Hän toivoo, että ihmiset laajentaisivat näkökantojaan.

–Pariutumisessa ikä voi olla jotenkin merkittävä tekijä, mutta ei ystävyydessä. Itsellänikin on reippaasti parikymmentä vuotta vanhempi hyvä ystävä.

Isompia tapaamisia ryhmässä järjestetään silloin tällöin. Vappuna oli piknik ja suunnitteilla on talvipäivä.

–Kesällä ryhmätapaamisia on helpompi järjestää, kun voi olla ulkona, Wallenius myöntää.

Lauttasaaren ryhmässä on jäseniä myös muun muassa Jätkäsaaresta ja Ruoholahdesta, sekä Espoon puolelta.

– Tätä ideaa saa ehdottomasti monistaa! Vaikka pk-seudulle ja miksei muuallekin Suomeen. Minuun voi olla yhteydessä, Wallenius vinkkaa.

Hän kertoo, ettei ryhmän ylläpito oikeastaan vie paljon aikaa. Parilla muullakin on jäsenten hyväksymisoikeudet, jotta kenenkään ei tarvitse roikkua jonossa.

Somemaailma tunnetaan raadollisuudestaan, mutta Wallenius yllättää:

–Yhtään häirikköä en ole joutunut poistamaan, en edes antamaan varoitusta.

–Toivottavasti sellaista tilannetta ei edes tule, hän jatkaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut