Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perusjamppa kelpaa valtaosalle – "Järkevä tajuaa, ettei rikkaita ja komeita ole tarjolla kaikille"

Helsingin Uutiset kysyi verkkosivuillaan lukijoilta: Kelpaako sinulle perusjamppa tai -pirkko? Kolme neljästä kyselyyn osallistuneesta vastasi kyllä.

–Tulkitsen tulosta niin, että "kyllä" vastanneille on lähtökohtaisesti tärkeää aito kohtaaminen ja sopivan parin löytäminen, kommentoi parisuhdevalmentaja, eroasiantuntija Marika Rosenborg

Hän lisää, että kyllä-vastaus saattaa kertoa myös kyvystä nähdä itsensä realistisessa valossa.

–Suurin osa meistä ihmisistä kun kuuluu perusjamppoihin ja -pirkkoihin.

Menestyvää kumppania tuskin varsinaisesti kartetaan."

Kyselyn tulos ei yllätä Rosenborgia.

–Eroryhmieni osallistujat ja yksityisasiakkaani puhuvat usein siitä, että kaipaisivat ihan tavallista kumppania itselleen. Ihmistä, jolla on aikaa myös parisuhteelle ja yhteiselämälle. Ja joka on kiinnostunut toisesta, eikä vain itsestään.

Rosenborg pohtii, että rikasta, menestyvää, komeaa tai kaunista kumppania tuskin varsinaisesti kartetaan.

–Sellainen varmasti mielellään otetaan, varsinkin jos kyseessä on hyvä tyyppi. Järkevä ihminen kuitenkin tajuaa, ettei sellaisia ole tarjolla kaikille.

Loppupelissä ulkonäkö, rikkaudet tai menestys eivät ole parisuhteen hyvinvoinnin kannalta merkittävimpiä asioita, muistuttaa parien kanssa työtä tekevä Rosenborg.

–Tärkeintä on aito kohtaaminen, halu sitoutua ja taito puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Kumppania ei välttämättä löydy lainkaan, jos kriteerit ovat hirmu korkeat.

Parisuhteessa on tärkeää saada olla oma itsensä."

Joka neljäs kyselyyn hastanneista kuitenkin kaipaa kumppanikseen henkilöä, joka on jotain enemmän kuin "ihan tavallinen tyyppi". Rosenborgillaon heille pohdittavaa:

–Kannattaa miettiä, mitä itsestä kertoo se, että haluaa tiettyjä ominaisuuksia löytyvän mahdollisesta puolisosta, ja löytyykö itsestä niitä samoja ominaisuuksia.

Parisuhde on kahden kauppa, jossa olisi tärkeää saada olla oma itsensä.

–Henkilö, joka lähtökohtaisesti kokee kuuluvansa "parempaan väkeen", voi olla aika luotaantyöntävä. Ihmissuhteissa pitäisi tulla kohdatuksiavoimesti ja myös haavoittuvat puolensa näyttäen.

Kyselyyn pääset tästä.

Lue myös:Sanna ylisti Tinderin tavallisia suomalaismiehiä – sai päälleen viharyöpyn!