Husu Hussein eroaa keskustasta

Toimittaja Abdirahim "Husu" Hussein eroaa keskustasta.

Somaliasta kotoisin oleva Hussein ilmoittaa eroamisestaan Facebookissa Hän kertoo erokirjoituksessaanliittyneensä keskustaan 13 vuotta sitten.

Näin Hussein kirjoittaa:

– Keskustapuolueella oli oma ja hyvä osansa kotoutumisessani, sillä se antoi mahdollisuuden vaikuttaa asioihin tässä yhteiskunnassa. Jokainen muualta tänne tullut kokee, ettei ole osa yhteiskuntaa, kunnes löytää sen oman väylänsä. Minun kohdallani tämä tapahtui Keskustassa ja tunsin itseni täysivaltaiseksi jäseneksi, ei vain puolueessa, vaan koko maassa.

– Olen sitä mieltä, että Keskusta kotoutti minut Suomeen ja tästä tulen olemaan aina kiitolinen. Olin ylpeä silloinkin, kun minua kutsuttiin kepuliksi, landelaiseksi jne. Eihän noita toki kehuiksi oltu tarkoitettu, mutta niin minä ne koin. Olin lojaali ja tein kaikkeni aatteen ja ryhmän puolesta. Olin mukana toiminnassa koko sydämestäni ja sielustani.

Kirjoituksessaan Hussein kertoo vuoden 2011 eduskuntavaalien huonosta tuloksesta ja siitä, että hän koki, että tappion myötä Keskustan olisi kerättäväitsensä ja löydettävä keino vakuuttaa Suomen kansa ja ansaita taas sen luottamus.

En enää usko keskustan toimintaan."

– Haluan uskoa, että myös minun työlläni oli merkitystä kun vuonna 2015 puolue palasi vaalien voittajaksi.Vaalivoiton jälkeen asiat Suomessa olivat huonosti ja meidän tuli tehdä kaikkemme noustaksemme tuosta tilanteesta. Lupasin tukea niitä kovia päätöksiä, jotka meille myytiin välttämättöminä. Näin myös tein, vaikkei se hyvältä tuntunut. Olen seurannut hallituksen ja etenkin Keskustan nykyistä linjaa, enkä enää usko toimintaamme, Hussein jatkaa.

– En ymmärrä koulutukseen ja kehitysapuun kohdistuvia leikkauksia, yliopistojen lukukausimaksuja tai valtionyhtiöiden yksityistämistä. En tajua hallituspuolueen ulostuloja, joissa kansa nostetaan toisiaan vastaan ilman, että Keskusta puuttuu asiaan. En voi hyväksyä sitä, että vähemmistöjen ja vähävaraisten annetaan nähdä toisensa vihollisina.

– Siinä Suomessa, johon tulin, hyvinvointi kuului kaikille eikä vain harvoille etuoikeutetuille. Kuitenkin juuri tuohon suuntaan nykyinen linja tulee meidät ajamaan. Aikaisemmin järkeni ja sydämeni olivat eri mieltä monestakin asiasta, mutta nyt ne ovat samoilla linjoilla. Minä en enää voi olla osa tätä. Keskustan on keskusteltava nykyisistä linjoista. Eri mieltä olevia pitää kuulla ja heidän ajatuksilleen antaa mahdollisuus. Omasta puolestani toivotan kaikille Keskustan jäsenille hyvää puoluekokousta ja antoisaa kesää, Hussein päättää kirjoituksensa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut