Haluatko komeat kesähäät kirkossa 2017? Nyt alkaa jo olla kiire!

Jari Pietiläinen

Jos suunnittelet naimisiin menemistä kirkollisin menoin ensi vuonna, nyt kannattaa olla tarkkana.

Vihkiaikatoivomuksia Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoihin vuoden 2017 lauantaipäiville aletaan ottaa vastaan maanantaina 9. toukokuuta kello 9.00. Toiveita voi esittää 15. toukokuuta saakka.

Helsingin tuomiokirkko, Suomenlinnan kirkko, Vanha kirkko ja Johanneksenkirkko ovat suosittuja vihkikirkkoja ja vihkiaikoja on tarjolla runsaasti. Suosituimmat vihkikuukaudet ovat heinä- ja elokuu.

– Vihkiaikatoiveiden esittämisessä ei ole kyse nopeuskilpailusta. Niitä voi tehdä koko viikon ajan eikä lopputuloksen kannalta ole merkitystä sillä, onko toiveensa jättänyt maanantaina vai sunnuntaina, muistuttaa tuomiokirkkoseurakunnan tilavaraussihteeri Miia Tilli

– Toivelistalla on hyvä olla kymmenkunta vaihtoehtoa, jotta jokainen vihkipari saisi itselleen sopivan ajan. Aiempina vuosina lähes jokainen pari onkin saanut haluamansa vihkiajan.

Vihkiaikoja jaettaessa etusijalla ovat tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingenin jäsenet. Jos vain joko sulhanen tai morsian kuuluu jompaankumpaan näistä seurakunnista, hänen henkilötunnuksensa on merkittävä lomakkeeseen, jotta seurakuntatieto voidaan huomioida vihkiaikoja jaettaessa.

Netin kautta on mahdollista varata ainoastaan vuoden 2017 lauantaipäivien aikoja. Arkipäiville vihkiaikoja voi varata puhelimitse vihkivuotta edeltävän vuoden toukokuun alusta lähtien. Sunnuntaisin tuomiokirkkoseurakunnan kirkoissa ei järjestetä vihkimisiä.

Vihkiaikoja on jaossa lauantaipäiville tasatunnein seuraavasti: • Tuomiokirkko kello 13, 14, 15 ja 16 • Johanneksenkirkko kello 13, 14, 15 ja 16 • Suomenlinnan kirkko kello 13, 14, 15 ja 16 • Vanha kirkko kello 12, 13, 14, 15, 16, 17 ja kesä–elokuussa myös kello 18

Mikael Agricolan kirkko ei ole mukana nettivarauksessa. Kirkossa suoritetaan vihkimisiä kaksi kertaa kuukaudessa, kunkin kuukauden toisena ja neljäntenä lauantaina. Vihkiaikoja vuodelle 2017 voi varata kirkkoherranvirastosta 6.6. lähtien.

Vihkiajat jaetaan toiveiden perusteella. Vihkiaikatoiveensa tehneille lähetetään jaetuista vihkiajoista sähköpostiviesti ja kirje viimeistään 27. toukokuuta. Ilmoitettua aikaa ei tarvitse enää erikseen vahvistaa. Ajan peruutus pitää tehdä sähköpostitse. Peruutuksesta lähetetään vahvistus.

Maanantaista 6. kesäkuutaalkaen vihkivarauksia otetaan vastaan kirkkoherranvirastossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut