Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

100 kulttuurin ja tieteen ammattilaista vetoaa Lapinlahden puolesta – mukana muun muassa Aki Kaurismäki, Kaj Chydenius ja Laura Birn

Kaikkiaan 100 kulttuurin ja tieteen ammattilaita ja ympäristö- ja kansalaistoimijaa vetoaa Lapinlahden puolesta.

Historialliselle sairaala-alueelle rakennetaan Muumi-kampus – "Lapinlahti tulee jatkossa houkuttelemaan sekä aikuisia että lapsia"

Muun muassa arkkiatri Risto Pelkonen, akateemikko Juha Leiviskä, Suomen Arkkitehtiliiton varapuheenjohtaja Harri Hautajärvi, elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki, Suomen ympäristökeskuksen ryhmäpäällikkö Kati Vierikko ja yli 90 muuta vetoaa Helsingin päättäjiin: Lapinlahden entisen sairaalan rakennuksia ei pidä myydä eikä puistosta kaavoittaa tontteja kansainväliselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Lapinlahden ideakilpailusta pudonneet nykykäyttäjät vaativat ehdotustaan käsittelyyn – "Olisi suuri menetys, jos kaupunki ei tätä hyödynnä"

Alueesta on muodostunut merkittävä hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämisen, kulttuurin ja kansalaistoiminnan keskus.

– Ehdotus Lapinlahden rakennusten myymisestä ja puistoon kaavoitettavasta hotelli- ja asuntorakentamisesta sivuuttaa valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön suojeluvelvoitteet, allekirjoittajat painottavat.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina Lapinlahden sairaala-alueen varaamista NREP Oy:lle Lapinlahden kevät -ehdotuksen jatkosuunnittelua ja kumppanuuskaavoitusta varten.

Lapinlahden sairaalan ympärillä kuohuu – Nyt puhuu ideakilpailusta viime metreillä vetäytynyt Y-säätiö: "Toimijoiden arvio tilanteesta täysin väärä"

NREP voitti alueesta järjestetyn konseptikilpailun.