Lukijalta: Ruoan verkkokaupassa nyhdetään rahaa riskiryhmäläisiltä

Mielipidekirjoittaja ei ole tyytyväinen tapaan, jolla ruoan verkkokauppa tällä hetkellä toimii. Monet riskiryhmäläiset ovat eristyksissä pakosta, hän muistuttaa. Kuvituskuva/Lumikki Haaja

Ruokakauppiaat "auttavat verkkomyynnillään riskiryhmäläisiä" – tai oikeammin nyhtävät rahaa.

Mieheni on 76-vuotias astma/verenpaine/syöpäpotilas ja itsekin olen 64-vuotias verenpaineesta ja astmasta kärsivä. Olemme siis tilanneet ruokaa verkost.

Siinä ei mielestäni ole kyse auttamisesta, vaan aika lailla rahastuksesta. Koska toimituksen saa yleensä vasta suhteellisen pitkän ajan kuluttua, monet erikoistarjoukset lakkaavat olemasta voimassa, vaikka tilaushetkellä ne olisivat olleet voimassa.

Näin ollen muut saavat kahvinsa esimerkiksi 4 pakettia kympillä ja me maksamme siitä 3,80 euroa kappale. Näin on käynyt monen muunkin tuotteen kohdalla. Kun kysyin asiasta, sain vastauksen: "Olemme pahoillamme. Ei voi mitään."

Miksi ei voi mitään? Tarjousajan joutuu klikkaamaan ja tarkistamaan joka kerta ja sekin vie aikaa. Moni vanhempi ihminen ei huomaa tarkistaa tarjousten voimassaoloaikoja erikseen.

Meille myydään kalliita ja jopa vanhoja tuotteita. Eräs K-kauppa pitää verkkokaupassaan vain luomukurkkua hintaan 5 e/kg. Kysyin, eikö ole tavallista vihreää kurkkua... "Ei ole valikoimassa", vaikka normaalisti kauppa pursuaa tavallisia kurkkuja yhdellä kahdella eurolla kilo.

Hedelmät, kaksi kiiwirasiaa ja pussi avocadoja olivat ylipehmeitä ja ne olisi pitänyt syödä heti. Maidot, mitä tilasimme, tulivat huonommalla päiväyksellä kuin olin edellisellä kauppakäynnilläni ostanut normaalista kaupasta kolme päivää aiemmin.

Aamulla varhain riskiryhmäläinen voi, jos jaksaa, mennä kauppaan.

Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka monia. Millä tavalla kauppiaat meitä auttavat?! Kuljetusmaksun 12,90 e (tai 9,90 e kanta-asiakkaalle) lisäksi saamme vanhaa tavaraa.

Tuotteet pakataan isoihin laatikoihin ja tulee monta erillistä muovikassiakin. Laatikoita on meillä jo kasoittain. Kysyin kuljettajalta, onko palautussysteemiä, niin hän vastasi, ettei ole.

Jos tilaamme kaksi pizzaa pizzeriasta, ne tuodaan meille ilmaiseksi kotiin. Kun tilaamme yli 200 eurolla arvosta ruokaa kaupasta, maksamme kuljetuksesta ja huonosta laadusta. Monet riskiryhmäläiset ovat eristyksissä pakosta. Ruokakauppojen toimintaan pitäisi puuttua ja tehdä siitä oikeudenmukaisempaa. Kiire ei selitä kaikkea.

Eristetyt vanhukset

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 2. Säilyykö ostari vai ei? – Kontulan kehitykselle haetaan uutta vauhtia arkkitehtuurikilpailusta
 3. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 4. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 5. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 6. Lukijalta: Finnairin kriisissä pitäisi harkita myös säästöjä
 7. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 8. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 9. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 10. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 11. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 12. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 13. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 14. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 15. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 4. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 7. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 10. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 11. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 12. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 13. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 14. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.