Lukijalta: Ruoan verkkokaupassa nyhdetään rahaa riskiryhmäläisiltä

Mielipidekirjoittaja ei ole tyytyväinen tapaan, jolla ruoan verkkokauppa tällä hetkellä toimii. Monet riskiryhmäläiset ovat eristyksissä pakosta, hän muistuttaa. Kuvituskuva/Lumikki Haaja

Ruokakauppiaat "auttavat verkkomyynnillään riskiryhmäläisiä" – tai oikeammin nyhtävät rahaa.

Mieheni on 76-vuotias astma/verenpaine/syöpäpotilas ja itsekin olen 64-vuotias verenpaineesta ja astmasta kärsivä. Olemme siis tilanneet ruokaa verkost.

Siinä ei mielestäni ole kyse auttamisesta, vaan aika lailla rahastuksesta. Koska toimituksen saa yleensä vasta suhteellisen pitkän ajan kuluttua, monet erikoistarjoukset lakkaavat olemasta voimassa, vaikka tilaushetkellä ne olisivat olleet voimassa.

Näin ollen muut saavat kahvinsa esimerkiksi 4 pakettia kympillä ja me maksamme siitä 3,80 euroa kappale. Näin on käynyt monen muunkin tuotteen kohdalla. Kun kysyin asiasta, sain vastauksen: "Olemme pahoillamme. Ei voi mitään."

Miksi ei voi mitään? Tarjousajan joutuu klikkaamaan ja tarkistamaan joka kerta ja sekin vie aikaa. Moni vanhempi ihminen ei huomaa tarkistaa tarjousten voimassaoloaikoja erikseen.

Meille myydään kalliita ja jopa vanhoja tuotteita. Eräs K-kauppa pitää verkkokaupassaan vain luomukurkkua hintaan 5 e/kg. Kysyin, eikö ole tavallista vihreää kurkkua... "Ei ole valikoimassa", vaikka normaalisti kauppa pursuaa tavallisia kurkkuja yhdellä kahdella eurolla kilo.

Hedelmät, kaksi kiiwirasiaa ja pussi avocadoja olivat ylipehmeitä ja ne olisi pitänyt syödä heti. Maidot, mitä tilasimme, tulivat huonommalla päiväyksellä kuin olin edellisellä kauppakäynnilläni ostanut normaalista kaupasta kolme päivää aiemmin.

Aamulla varhain riskiryhmäläinen voi, jos jaksaa, mennä kauppaan.

Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka monia. Millä tavalla kauppiaat meitä auttavat?! Kuljetusmaksun 12,90 e (tai 9,90 e kanta-asiakkaalle) lisäksi saamme vanhaa tavaraa.

Tuotteet pakataan isoihin laatikoihin ja tulee monta erillistä muovikassiakin. Laatikoita on meillä jo kasoittain. Kysyin kuljettajalta, onko palautussysteemiä, niin hän vastasi, ettei ole.

Jos tilaamme kaksi pizzaa pizzeriasta, ne tuodaan meille ilmaiseksi kotiin. Kun tilaamme yli 200 eurolla arvosta ruokaa kaupasta, maksamme kuljetuksesta ja huonosta laadusta. Monet riskiryhmäläiset ovat eristyksissä pakosta. Ruokakauppojen toimintaan pitäisi puuttua ja tehdä siitä oikeudenmukaisempaa. Kiire ei selitä kaikkea.

Eristetyt vanhukset

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut