Nyt tulee napolilaisen sertifikaatin mukainen pizza

Tältä näyttää napolilainen käsin tehty pizzauuni. Sami Benamed

toimitus

Helsingin keskustan alueelle on tulossa perinteinen napolilainen pizzeria, josta saa sertifikaatin vaatimukset täyttävää pizzaa.

Pian Helsingin keskustaan avautuva Pizzeria Via Tribunali kumartaa napolilaiselle, ”sille oikealle”, pitsalle. AVPN eli Associazione Verace Pizza Napoletana on määritellyt tarkat ohjeet ja valmistustavan aidolle napolilaiselle pizzalle. Cocktail-ammattilaisporukka Son of a Punch ja kokki Lenni Lehmusoksa ovat päättäneet tuoda Helsinkiin kyseisen sertifikaatin mukaisen pizzerian. Son of the Punch on tunnettu muun muassa cocktailbaari Liberty of Deathista ja hot dogeja tarjoilevasta 100 dogs -baarista.

Pizzeria Via Tribunali avautuu niin pian kuin mahdollista, sillä tuotekehittely ja konsepti on jo täysin valmiina. Vielä tarvitaan vain sopivan liikepaikan lukkoon lyöminen.

Liikepaikan tulee myös täyttää tietynlaiset kriteerit, koska sinne on mahduttava aito napolilainen pizzauuni. Se on vajaa kaksi metriä halkaisijaltaan ja painaa noin 3000 kiloa. Sellainen ei mahdu aivan jokaisen huoneiston ovesta sisään. Uuni on käsin rakennettu Napolissa ja täyttää myös sertifikaatin vaatimukset.

– Uuni tulee olemaan meidän paikan ja koko konseptin sydän. Olimme Napolissa opiskelemassa pizzan valmistuksen ja paistamisen saloja. Samalla valitsimme uunin, kertoo Sami Benamed Son of a Punchista.

Pizzeria Via Tribulanin ruokalistalle tulee noin kymmenen erilaista pizzaa ja ainakin olutta sekä viiniä tarjoillaan juotavaksi. Paikasta on tarkoitus tehdä rento ja vaatimaton, niin kuin pizzeriat Napolissakin ovat. Pizza on pikaruokaa, joten paikkaa ei kaavailla pitkän ruokailun viettoon.

Teksti: Marjatta Sassila

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut