Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mikko Leppilammen jättihanke tulossa Suvilahden festarialueelle – kuva näyttää tarkan paikan

Suvilahteen suunnitellaan ympärivuotista tapahtuma-areenaa, jossa voi järjestää muun muassa festivaaleja, konsertteja, messuja sekä konferensseja ja elokuvatuotantoja.

Jättihanketta on verrattu muun muassa Turun Logomoon ja Hämeenlinnan Verkatehtaaseen.

Mediapersoona Mikko Leppilammen käynnistämän Suvilahti Event Hub -työryhmän esitys voitti kaupungin vuonna 2017 järjestämän ideakilpailun alueen kehittämisestä.

– Olen oman työn puolesta vuosien saatossa ymmärtänyt tämänkaltaisen paikan akuutin tarpeen tapahtuma- ja viihdealan kehittymisen kannalta. Asiasta on keskusteltu aktiivisesti jo yli kymmenen vuoden ajan ja päätin, että sellainen on rakennettava, Leppilampi sanoo tiedotteessa.

– On äärettömän hieno asia, että Helsingin kaupunki on vihdoin valmis ehdottamaan hankkeellemme kehittämisvarausta.

Hanketta pidetään tärkeänä myös tv-alan kannalta.

– Meidän alallamme on käynyt samoin kuin konserttipaikkojen suhteen Helsingissä. Pasilasta ja Ilmalasta on niiden kasvurakentamisen myötä hävinnyt television ja elokuvan tarvitsemia studiotiloja, eikä korvaavia ole rakennettu. Osa hankkeista jää tekemättä Helsingissä, kun mahdollisuuksia ei ole, sanoo hankkeessa mukana oleva Aarni Kuorikoski.

Kuorikoski tunnetaan tv-tekniikkaa ja tuotantotiloja tarjoavatn Director's Cut -yhtiön johtajana.

Työryhmään kuuluvat myös tapahtuma-alan ammattilaine Jyrki Hytti sekä Arkkitehtoimisto Soini & Horto ja kiinteistöalan asiantuntijayritys Realidea.

Suvilahdessa on aiemmin järjestetty muun muassa Flow Festival ja Tuska-festivaali.