Pitkään kärkisijoilla keikkunut Lauttasaari sai viimein vuoden kaupunginosa -tittelin

Kotiseutuliitto on valinnut Helsingin Lauttasaaren Vuoden kaupunginosaksi. Lauttasaari on jo useana viime vuotena ollut kilpailun kärkiehdokkaiden joukossa.

– Lauttasaari-Seura on jo vuosia tehnyt kiitettävän monipuolista ja monimuotoista työtä. Asukkaat kehittävät kotiseutuaan ja kaupunginosan eri toimijat tekevät tiivistä yhteistyötä, Kotiseutuliiton kaupunkijaoston ja samalla valintaraadin puheenjohtaja Tuula Salo toteaa tiedotteessa.

Lauttasaari on vauras ja turvalliseksi koettu asuinalue, jossa asuu monia julkisuuden henkilöitä. Se on myös yhdistelmä vahvaa urbaania ja yhteisöllistä kaupunkikulttuuria ja saaristolaisuutta.

Lue myös: Helsingissä toimii kaupunkia voimakkaasti lobbaava asukasyhdistys, jolla on 300 000 euron budjetti ja arvohuvila vuokralla – "Meille on tärkeää seistä omilla jaloillamme"

– Vahvasti yhteisöllisen ja upeasti merellisen Lauttasaaren valinta vuoden kaupunginosaksi osuu oikeaan osoitteeseen. Olen itsekin aikanani ollut lauttasaarelainen seitsemän vuoden ajan, ja siitä on jäänyt erittäin lämpimät muistot. Lauttasaari on kaikin puolin erinomainen esimerkki kaupunginosasta, jolla on aito oma identiteetti ja hyvin vahva paikallisylpeys, pormestari Jan Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

Lauttasaaren valinnan puolesta tehtiin lukuisia ehdotuksia, ja niistä nousee monista esiin Lauttasaari-Seuran rooli vahvana vaikuttajana kaupunginosassa.

Seuran puheenjohtaja Juha Beurling-Pomoell kertoo, että jokaiselta uudelta jäseneltä kysytään kiinnostusta osallistua aktiivitoimintaan haluamansa asian puolesta.

– Jos uusi jäsen haluaisi ryhtyä vetämään esimerkiksi luontoretkiä, voisimme perustaa luontoretkiryhmän. Sitten katsoisimme, miten lähtee vetämään, Beurling-Pomoell kuvailee toimintatapaa tiedotteessa.

Myös seuran ilmaiseksi jaettavan Lauttasaari-lehden merkitys nousi ehdotuksissa esiin.

Asukkaiden aktiivisuus näkyy sosiaalisessa mediassa. Kaupunginosan Facebook-ryhmässä on peräti 13 000 jäsentä. Saaren korona-ajan tiedonvaihtoon keskittyvässä ryhmässä on Facebookissa jo yli 1700 jäsentä.

Vuoden kaupunginosa -kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat aktiivisia ja jossa on hyvä asua.

Kilpailun pääkriteeri vuonna 2020 on yhdessä tekeminen ja kaikkien mukaan ottaminen. Kuka tahansa saa tehdä ehdotuksen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun.

Aiemmin palkitut Vuoden kaupunginosat

2019: Tuira, Oulu

2018 Kauklahti, Espoo

2017 Vuosaari, Helsinki

2016 Reposaari, Pori

2015 Hakunila, Vantaa

2014 Pispala, Tampere

2013 Kakskerta, Turku

2012 Asevelikylä, Vaasa

2011 Häntälä, Somero

2010 Roihuvuori, Helsinki

2009 Tapanila, Helsinki

2008 Anttilanmäki, Lahti

2007 Nakertaja-Hetteenmäki, Kajaani

2006 Kontula, Helsinki

2005 Hupisaaret, Oulu

2004 Kypärämäki-Köhniö, Jyväskylä

2003 Kommila, Varkaus

2002 Käpylä, Helsinki

2001 Port Arthur, Turku

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut