Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä

Museot: Matka muinaisuuteen jatkuu koronan jälkeen.

Helsingin museot avaavat parhaillaan oviaan lähes kolme kuukautta kestäneen koronaepidemian jäljiltä.

Osa museoista avautuu vasta myöhemmin kesällä, mutta esimerkiksi Kansallismuseon aarteet ovat olleet yleisön ihasteltavissa jo maanantaista alkaen.

– Inkeriläisten kohtaloita esittelevä näyttelyn oli alunperin määrä sulkeutua huhtikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi sitä jatketaankin 27. heinäkuuta saakka, kertoo intendentti Mari Vadén Kansallismuseosta.

Uutuutena on Kansallismuseon muuminäyttely, joka nostaa esiin muumihahmojen synnyn 75-vuotisjuhlavuotta.

– Se näyttely avataan 14. elokuuta, Vadén kertoo.

Museon tornikierroksia ei järjestetä kesäaikana koronatilanteen vuoksi, mutta uutena opastuskierroksena Kansallismuseossa tehdään museorakennusta ulkoapäin esittelevä arkkitehtuurikierros.

Syksyllä tulee kuluneeksi tasan 120 vuotta presidentti Kekkosen syntymästä.

Urho Kekkosen museo Tamminiemessä on jo avoinna syyskuun loppuun saakka.

– Kuluva vuosi on Tamminiemessä erityisen tärkeä, sillä syksyllä tulee kuluneeksi tasan 120 vuotta presidentti Kekkosen syntymästä, kertoo intendentti Mikko Teräsvirta.

Tamminiemessä on nyt avoinna Katse Kekkoseen -näyttely, joka esittelee presidentin elämää lehtikuvien avulla.

Seurasaari puolestaan avataan 15. kesäkuuta. Karunan kirkosta striimataan yksi jumalanpalvelus ja sieltä esitetään kesäkonserttisarja.

Antintalon restaurointi on menossa ja elokuussa avataan Florinin huvimaja konservoituine maisematapetteineen.

Ateneumin kesän aloittaa muun muassa Fokus-salin näyttely Inspiraationa veljekset von Wright, joka esittelee kuinka veljesten teokset ovat innoittaneet nykypäivän katumuodin suunnittelijoita.

Veljesten teokset ovat olleet taiteilijoiden ja suunnittelijoiden inspiraation lähteitä kautta aikojen.

Veljesten töiden näyttely on esillä 18. kesäkuuta alkaen aina elokuun loppupuolelle saakka.

Taistelevat metsot -teos on nähtävissä kokoelmaripustuksessa. Sitä voi verrata Mona Lisaan, mitä se varmasti Suomen mittakaavassa onkin, muistuttaa amanuenssi Anne-Maria Pennonen Ateneumista.

Ateneumissa on muutettu käytäntöjä koronaepidemian vuoksi, esimerkiksi kosketeltavat näytöt ja selailtavat teosluettelot eivät ole nyt käytössä.

Helsingin kaupungin taidemuseossa esillä on peräti neljä vaihtuvaa näyttelyä, joista Vilho Lammen näyttely tarjoaa hänen keskeisintä tuotantoaan 1920–1930-luvuilta. Tämä kokonaisuus on ihailtavissa 18. lokakuuta saakka.

Yksi mielenkiintoisimmista näyttelyistä on Sukupuolen sotkijat, joka esittelee valokuvia ranskalaisten sotavankien teatteriesityksestä Saksassa 1914–1918.

Ateneumissa aina 9. elokuuta esillä oleva Enni Suomisen installaatio on kasvatettu pienten freskotekniikalla toteutettujen maalausten ympärille.