"Naiset pyrkivät luomaan itselleen valtaa seksiä säännöstelemällä" – perussuomalaisten ajatuspaja keskeyttää kohukirjan julkaisun

Jukka Hankamäen teos nimeltä Totuus kiihottaa – Filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä on nostattanut kohun. Teos sisältää naisvihamielisiksi tulkittuja kohtia.

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta kertoi Twitterissä keskeyttävänsä kirjan julkaisemisen uudelleenarvioinnin ajaksi.

Aiemmin tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) kommentoi Twitterissä, että julkaisu on otettu tutkintaan opetus- ja kulttuuriministeriössä, joka on myöntänyt ajatuspajalle valtionavustuksia.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) otti keskiviikkona kantaa kohuun, tosin mainitsematta kirjaa tai Hankamäkeä nimeltä.

– Rasismi, naisviha ja syrjintä eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan. Ihmisyyttä on puolustettava sinnikkäästi. Jokaisen äänellä on merkitystä., Marin twiittasi.

Hankamäen kirjassa on muun muassa luku otsikolla "Naisten tyrannia ja seksuaalisuuden sosialisointi". Hankamäki on koulutukseltaan filosofian tohtori sekä valtiotieteiden tohtori.

– Ongelmien ongelma on yhteiskunnassamme vallalle päässyt naisten tyrannia, jonka vallitessa naiset pyrkivät tuottamaan itselleen seksuaalista lisäarvoa, haluttavuutta ja sosiaalista pääomaa sosiaalisen vaihdon markkinolta tutulla tavalla: vaikeuttamalla omaa saatavuuttaan keinotekoisesti, Hankamäki kirjoittaa.

– Seksiä pidättämällä naiset koettavat luoda itselleen seksuaalista lisäarvoa ja uskotella olevansa haluttuja, vaikka eivät olisikaan. Vanha sanonta kuuluu, että vain rumat naiset väittävät olevansa ahdistelun kohteina, niin kuin kauniit eivät puolestaan koskaan ole feministejä.

Hankamäen mukaan "haluttujen naisten kohdalla ahdistelun kokemuksia ei juuri esiinny, vaikka se olisi odotusten mukaista".

Hankamäki viittaa muun muassa sosiologi Henry Laasaseen, joka nousi parisuhteiden markkina-arvoteoriallaan julkisuuteen joitakin vuosia sitten.

Hankamäen mukaan "seksiä säännöstelemällä naiset pyrkivät luomaan itselleen valtaa, kun taas miesten kiinnostus heitä kohtaan ei kerro vallasta vaan vallan puutteesta, jota säätelemällä naiset pidättävät vallan itselleen naisten ja miesten välisissä epätasapainoisissa vaihtosuhteissa."

Myös niin sanottujen sugar daddy-, sokerideittailu- ja grooming-ilmiöiden yleistyminen johtuu suureksi osaksi naisten omasta pihtauspolitiikasta, Hankamäki kirjoittaa.

Jukka Hankamäki kommentoi blogissaan kohua sanomalla, että hänen sanomansa on "ymmärretty ja välitetty mediassa tahallisesti väärin" ja 420-sivuisessa kirjassa on paljon muutakin sisältöä kuin julkisuudessa on nostettu esiin.

– On valetta, että olisin naisvihamielinen. En vihaa mitään vaan esitän feminismin arvostelua sekä analysoin, mistä yhteiskunnassamme lisääntynyt viha oikein johtuu, Hankamäki puolustautuu.

Hankamäki myös ehdottomasti kiistää, että olisi kirjassaan jollain tavoin esiintynyt "raiskauskulttuurin puolestapuhujana"

– Käytin tuhansia sanoja sen osoittamiseen, miksi avioliitossa tapahtuvia raiskauksia ei olisi pitänyt saattaa virallisen syytteen alaisiksi rikoksiksi, vaan asianomistajarikoksina pitäminen olisi riittänyt, hän perustelee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut