Kivinavetta kätkee sisäänsä yli 200 historiallista ajoneuvoa – "Tämän päivän sana on kotimaanmatkailu, joten odotamme vilkasta kesää"

Espoon Automuseo on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut atuomuseo. Arkisto/Päivi Tuovinen
Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon automuseossa, joka on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut automuseo, on kiinnostavaa nähtävää koko perheelle ja kaikenikäisille. Museo täytti viime vuonna 40 vuotta.

Espoon automuseo on kiinnostava retkikohde senkin vuoksi, että se vehreän luonnon keskellä vanhassa kivinavetassa Bodomintie 35:ssä.

Näytteillä on yli 200 ajoneuvoa ja monenlaista pienesineistöä.

Kuluvan kesän teemanäyttely on Muistojen kiiltokuvat.

Nähtävillä on kiiltokuvaharrastaja Marja Nevalaisen kokoelma autoaiheisia kiiltokuvia 1900-luvun alkupuoliskolta lähtien. Lisäksi nähtävillä on autoaiheisia kortteja ja keräilyautokortteja.

– Tämän päivän sana on kotimaanmatkailu, joten odotamme vilkasta kesää, Espoon automuseo ry:n puheenjohtaja Sami Hietanen sanoo.

– Jos museon sisätiloissa syntyy ruuhkaa, silloin pitää odottaa hetki ulkona, jotta turvavälit säilyvät.

Tavoitteena on jatkaa Maakohtaiset ajoneuvot kohtaavat automuseolla -tapahtumia. Näissä vaikkapa amerikkalaisen, japanilaisen, saksalaisen, italialaisen tai englantilaisen auton omistajat ajelevat tapaamiseen museolle.

Kuplavolkkarien fanit tapaavat Helsingissä joka torstai – onko tässä jo Suomen ennätys: Pekka on omistanut elämänsä aikana 17 Kuplaa

Espoon automuseo on elokuun loppuun asti avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-17. Keskiviikkoisin on pidennetty aukioloaika kello 19 asti. Syyskuun alusta lokakuun loppuun automuseo on avoinna vain lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–17.

Pääsymaksu aikuisilta on 10 ja lapsilta 5 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.