USU: Vain neljännes suomalaisista hyväksyy tukipaketin koronan riepomille EU-maille – "Vastustus on selkeää melkein kaikissa ikäryhmissä"

Vain neljäsosa suomalaisista hyväksyy ajatuksen, että Suomen pitäisi olla muun Euroopan unionin rinnalla tukemassa koronaepidemiasta eniten kärsineitä EU-maita.

Niukka enemmistö eli 52 prosenttia sen sijaan suhtautuu unionin suunnittelemiin uusiin tukiin kielteisesti.

Luvut ilmenevät Uutissuomalaisen USU-gallupista. Sen tiedot kerättiin 16.–18. kesäkuuta, jolloin Suomessa käytiin vilkasta keskustelua EU-komission esittämästä 750 miljardin euron avustus- ja lainapaketista.

Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkaisen mukaan tulokset ovat jatkumoa pohjoisissa EU-maissa pitkään hallinneille näkemyksille, joissa vastustetaan tulonsiirtoja pohjoisesta etelään ja lännestä itään.

– Mielenkiintoisinta on, että vastustus on näin selkeää melkein kaikissa ikäryhmissä. Jopa nuorissa on enemmän vastustajia kuin kannattajia, vaikka nuoret ovat nuorisobarometrin kyselyn mukaan erittäin EU-myönteisiä ja kannattavat päätöksenteon siirtämistä EU:lle, Ronkainen sanoo Uutissuomalaiselle.

Voimakkaimmin tukia vastustavat odotetusti perussuomalaisten kannattajat. Varauksellisuutta on myös kokoomuksen ja SDP:n kannattajissa.

EU-maiden johtajien on määrä päättää avustus- ja lainapaketista heinäkuun puolivälin paikkeilla.

Suomi voi alustavan arvion mukaan saada paketista 3,5 miljardia euroa, mutta joutuisi kuitenkin lopulta merkittäväksi nettomaksajaksi. Suomi onkin esittänyt muun muassa, että avustusten osuutta karsitaan.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut